101. landsmøde på Kobæk Strand Konferencecenter

af Per Aaskov Karlsen

Så blev det igen tid til landsmøde, og det var nummer 101 af slagsen. Denne gang foregik arrangementet på Kobæk Strand Konferencecenter ved Skælskør. Det var Sjællands Slagtermesterforening, der var vært her i 2019. Emnerne i formandens mundtlige beretning var mange lige fra forskellige sager omkring konntrolgebyrer, spildevandsafgifter, udbudslov, uddannelsesforhold, juridisk hjælp, kødklister, veganerdebatten, ændring af regler vedr. feriepenge, lukkeloven, opvaskere, kaution, markedsføring, kæder, DM i Skills, elevkampagner og meget, meget mere. Der kommer fortsat løbende nye foreninger og nye medlemmer til i de enkelte foreninger, så organisationen i regi af FødevareDanmark, der blev skabt i 2015, nu består af DFCL (Danske Frokost- og Cateringleverandører), SMV Fødevarer, KonditorBager A/S, Smagen af Danmark, Sammark, Danmarks Fiskehandlere, Osteforhandlerforeningen for Danmark og endelig Danske Slagtermestre. Regnskaberne blev gennemgået og vedtaget sammen med formandens beretning.

Kommende overenskomstforhandlinger

Et af de mere påtrængende emner er de forestående overenskomstforhandlinger, og talen omkring minimumslønninger og jobløn blev igen emne for en intensiv debat.

Indlæg fra gæstetalere

Blandt gæstetalerne på årets generalforsamling var bl.a. tidligere fødevareminister og medlem af Folketinget Hans Christian Schmidt (V), som har været i Folketinget i 25 år, og som på morsom og sarkastisk vis fortalte, hvordan lovforslag nogle gange bliver til. Hans Christian Schmidt er nu 66 år og sagde, at det er en kæmpe fornøjelse at være over 60. Han mener at kunne tillade sig at sige sandheden, da han ikke kan trues med, at han ikke vil få en lang glorværdig karriere foran sig, hvis han ikke retter ind. Han slog til lyd for, at ministre har stort brug for egne rådgivere i forbindelse med at få ny lovgivning i gennem, og at modstanden mod fx udflytningen er grinagtigt, da der både er et liv efter Storebælt og masser af fagligt miljø i det øvrige land uden for København.

Status gourmetslagterkampagnen – Ind til benet

Konsulent fra virksomheden Operate, Karen Lorenzen, fortalte forsamlingen om gourmetslagterkampagnens indhold. Hun fortalte bl.a. om såkaldt ”microtageting”, hvor budskaber målrettes microsegmenter. Levetiden for budskaber på de sociale medier er korte - fx holder et budskab 5-6 timer på facebook, godt 24 timer på Linked-in, godt 48 timer på instagram og måske mere en 20 dage på Youtube. Unge i dag er generelt digitale 24 timer i døgnet. Mikkel Klint, som er stand-up komiker, har været brugt som formidler af budskabet til at overveje gourmetslagteruddannelsen. Karen Lorenzen fortalte, at man som tommelfingerregel kan bruge, at information formidlet auditivt (lyd) huskes 10 %, som tekst huskes 20 %, hvorimod 80 % af visuelle budskaber huskes. Målgrupper er unge i alderen 14- 19 år samt sekundært mødre i alderen 35-50 år. Unge vælger primært uddannelse efter interesse, men er usikre og pressede af omgivelserne samt overvældet over mængden af information og valgmuligheder. Endvidere blokerer unge reklamer og uønsket indhold på de sociale medier, men har en ukuelig optimisme og tro på, at de nok skal opnå en værdifuld plads i samfundet.

Ejerlederkursus

For 13-15 år siden havde Steen Lampe fra Lampes Pølser behov for at blive bedre til at håndtere medarbejdere, da virksomheden var vokset kraftigt i antal medarbejdere. Det var og er fortsat svært at få fat i de unge mennesker, så ledelse betyder meget i mange små og mellemstore virksomheder. Steen fortalte om sine erfaringer med et ejerlederkursus. Michael Jensen fra Inzpirator, der organiserer ledelseskurser, fortalte om ”Ejerlederuddannelsen”, som består af i alt 5 moduler med emner som personligt lederskab, kommunikation og motivation, forretningsledelse og forståelse, projekt- og forandringsledelse samt forretningsplan. Næste kursusforløb starter i begyndelsen af januar 2020, og sidste modul afsluttes inden sommeren.

Ledsagerarrangement

Årets ledsagerarrangement bestod af foredrag og indspark fra Christine Feldthaus, som er kendt fra TV og en af landets førende livsstileksperter. Christine er en meget populær foredragsholder, og hun blæser folk omkuld med sine bidende og inspirerende foredrag, og det gjorde hun også søndag formiddag i forbindelse med DSM’s landsmøde. Hun havde både kreative bud på, hvordan klimakrisen bedst løses samt hvordan Sushi ser ud i Randers.

Den nye bestyrelses sammensætning

Der var ingen ændringer i bestyrelsen. De, som var på valg, modtog genvalg. Bestyrelsen sammen med direktør Torsten Buhl var herefter fra venstres Karsten Fruerskov Andersen, næstformand, Ole Thøgersen, Leif Wilson Laustsen, formand, Kennet Hansen, Viggo Theilgaard, direktør Torsten Buhl, Lars Ville Jensen. Øvrige bestyrelsesmedlemmer er Tom Munkholm, Michael Gertz samt Henrik Westergaard (observatør), men de deltog ikke og er derfor heller ikke med på billedet.

Læs hele den skriftlige beretning her: http://viewer.webproof.com/pageflip/334/214161/index.html

November 2019.

 

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies