Den gode måltidoplevelse Kantineprisen 2017 deles i to

af Landbrug & Fødevarer

I 2016 opstod der en række nye fødevarepriser bl.a. mejeriprisen, og planlægningen af procedurer og tidsplaner for 2017 er nu i fuld gang. I år er der så doblet op i kampen om at blive Danmarks bedste kantine.

Den eftertragtede Kantinepris bliver nemlig uddelt i to kategorier; én pris til virksomhedskantiner og én til kantiner på uddannelsessteder. Mange børn og unge spiser dagens vigtigste måltider på skoler, gymnasier og uddannelsessteder. Derfor er det vigtigt, at den mad, der tilbydes, som minimum dækker det ernæringsmæssige behov. Samtidig skal maden gerne være med til at styrke maddannelsen hos eleverne. Jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer, Marie Haahr Jensen, forklarer: - I forhold til den nye Kantinepris vil juryen blandt andet fokusere på, om kantinen tager et medansvar for den mad, de unge spiser. Fx ved at se på, om de serverer sunde og velsmagende retter, og om de unge bliver udfordret og inspireret til at prøve noget nyt. Vi ønsker også, at madoplevelsen bliver en social begivenhed, og at de unge kan samles om måltidet, siger hun. Kantineprisen for virksomheder vil i år have et overordnet tema, nemlig ”Den gode måltidsoplevelse”. Her vil kantinerne blive bedømt ud fra række kriterier, der dækker over lokale råvarer, madspild, sæson, smag og den sensoriske oplevelse. Alt sammen noget, der hører med til den gode måltidsoplevelse. - Landbrug & Fødevarer ønsker helt overordnet at sætte en dagsorden, der kan være med til at skabe et øget fokus på niveauet i de danske kantiner. Både for at anerkende dem, som allerede gør det rigtigt godt, og for at motivere andre til at sætte den gode måltidsoplevelse på programmet, siger Marie Haahr Jensen.

Den 27. februar bliver der åbnet for indstillinger, og her bliver de konkrete kriterier for begge priser offentliggjort. De nominerede kan forvente at skulle præsentere deres kantine på et møde på Axelborg i København 6. april. Juryen vil komme på uanmeldt besøg i en på forhånd fastlagt periode mellem primo april og medio juni. Vinderen vil blive præsenteret på den store branchedag ”Fødevaredagen”, der afholdes 26. september 2017 på Hindsgavl Slot på Fyn. Frem til 27. marts vil det være muligt at indstille kantiner, både i virksomheder og på uddannelsessteder. Det gøres på www.kantineprisen.dk . Vær opmærksom på, at det også er muligt at indstille din egen kantine.

Offentliggørelse af nominerede sker i uge 17. For Frugt- og grøntprisen offentliggøres nominerede dog først ultimo maj/primo juni. Priserne overrækkes på Fødevaredagen 2017 på Hindsgavl Slot på Fyn den 26. september.

Landbrug & Fødevarers fagpriser 2017

Kantineprisen, 2 priser

Virksomheder

Uddannelsessteder

Slagterprisen, 2 priser

Slagtere i dagligvarebutikker

Privatslagtere

Frugt- og grøntprisen, 2 priser

Discount

Super/Hypermarked

Mejeriprisen, 2 priser

Discount

Super/Hypermarked

 

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg acceptere alle cookies