Et stigende salg af slagtervarer i det gamle posthus

af Torben Svane Christensen

Makkerparret Karsten Fomsgaard Dige og Henrik Nørmølle fra Hurup Slagter har doblet op på både omsætning og ansatte siden flytningen til nye lokaler i det tidligere posthus i Hurup i Thy. Hurup Slagter ApS var på udkig efter større og bedre sammenhængende lokaler, så de to kompagnoner købte det tidligere posthus i byen og brugte 6 millioner på at indrette en ny og moderne slagterbutik, hvor der nu langes slagterpakker over disken. Der var ikke langt at flytte, for den gamle butik, hvor der havde været slagter siden 1932, lå kun to huse længere henne ad gaden. - Det var simpelthen blevet for småt i de gamle lokaler, og så var kvadratmeterne fordelt over flere etager. Nu har vi 609 kvadratmeter i et plan, hvor butikken fylder 142 kvadratmeter. Ombygningen begyndte i januar, og vi kunne flytte ind i pinsen i år. Efter lukketid lørdag begyndte vi flytningen, og så kunne vi åbne i det nye om tirsdagen, fortæller Henrik Nørmølle, der kom med som kompagnon til Karsten Fomsgaard Dige den 1. juni sidste år.

Tilbage til slagterfaget

Han overtog halvparten af virksomheden, da den MENY, han havde i Hurup, skulle lukke. Her havde han været købmand i 25 år. - Jeg kendte jo Karsten, og jeg har selv drevet slagterbutik i seks år i byen tilbage i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne. Så jeg er vendt tilbage til mit fag, siger han. To af de ansatte hos Hurup Slagter, slagteren Daniel Jensen og Anne Andersen fra delikatessen, arbejdede tidligere i den nu lukkede MENY. Der er nu 19 ansatte inklusiv opvaskere hos Hurup Slagter, hvor kunderne strømmer til. De kan komme ind for at handle i den nye butik fra indgangen i front og bagved, hvor der er en stor parkeringsplads. - Vi har fået bedre produktionslokaler med et opskæringsområde, køkkener, røgeri og gode faciliteter til festmad ud af huset, blandt andet helstegte grise.

Hurtig ekspedition af byggetilladelse

Det kan være en langsommelig proces at få den nødvendige tilladelse, når der skal bygges nyt. Thisted Kommune var hurtig til at behandle byggetilladelsen til den nye slagterbutik. Det tog kun fem dage. Det hele skulle laves om i det gamle posthus, så bygningen blev skrællet ind til de bare mure og så bygget op igen. Der var heldigvis en krybekælder under bygningen, hvor alle rørene kunne være, samt masser af plads på loftet til installationer. - Vi har været med inde over det hele i projektet. Min svigerfar, der er arkitekt, lavede de første tegninger ud fra vores ønsker, og så har vi haft hjælp fra Dansk Butikstjeneste, Retail ApS i Hedensted, siger han. Fra venstre ses Karsten Fomsgaard Dige og Henrik Nørmølle.

Alternativ til fliser i produktionen

Kølemøblerne i butikken er helt nye, og der er lavet nye kølerum og frostrum. Det hele blev ordnet gennem en lokal leverandør, og der er også brugt lokale tømrere og murere til ombygningen. - Der er jo altid nogle udfordringer i sådan et projekt. Blandt andet med hensyn til fliser på gulvet i produktionsområdet, hvor der skal være mange tunge ting, så der var ingen leverandører, der ville give garanti på fliser. I stedet fik lavet vi polyurethangulve, der er støddæmpende, lydisolerende og nemme at gøre rent, men vi har fået store fliser i butikken.

Lokalt øl og delikatesser

Delikatessemedarbejderne fremstiller deres delikatesser inde i butikken, så kunderne kan se, hvordan arbejdet foregår. Varerne bliver også meget bedre præsenteret med en mere optimal belysning. De to ejere har planer om at gøre noget ekstra ud af salget af vin samt øl fra Thisted Bryghus, hvor Henrik Nørmølle sidder i bestyrelsen. - Vi har taget flere specialvarer ind, og vi vil gerne samarbejde med de lokale producenter. Vi har blandt andet honning fra Nationalpark Thy. Vi bruger også kun dansk svinekød og oksekød. Hurup Slagter har en meget stor produktion af spegepølser, blandt andet saltspegepølser, der er lavet ud fra 30 år gamle opskrifter, og som de sender ud fra Hurup til kunder i resten af landet.- Vi har haft ja-tak-tilbud på facebook, og måske skal vi også bruge Instagram. Vi har ikke salg over nettet, men det er da en mulighed, vi skal kigge på, siger han.

Med i kæde

Hurup Slagter har også taget skridtet og er gået med i et oplagt slagtersamarbejde. - Vi er gået over i Mad med mere og deres markedsføring, og vi skal til at lære den kæde at kende, siger han. I den lokale avis er der tilbud fra slagteren på en hel side hver uge, og der er flere ideer til nye indtjeningsmuligheder. - Vi skal i gang med at udvikle, blandt andet sammen med vores to kokke, så vi kan sælge mere mad ud af huset. Måske også frokostordninger til mindre virksomheder. Vi kan også blive bedre til at lave færdigretter ”to go”, siger slagteren, der også er åben for en efterspørgsel på alternativer til kød.-- Der går nok noget tid, før de kødløse dage kommer til Thy, som det sker i de store byer, men vi følger da med i udviklingen, siger han. Under Corona-nedlukningen holdt man omsætningen i butikken, selv om mad ud af huset, som normalt udgør 40 procent af omsætningen, var helt væk. - Den 2. juni var vi fuldt oppe at køre igen med alle folk på arbejde.

Mellem 150 og 300 daglige ekspeditioner

En helt ny butik kan godt vække interesse hos nye kunder, men noget tyder på, at fremgangen bare fortsætter for Hurup Slagter. - Nu er det tre måneder siden vi åbnede, og det går stadig godt, så det er ikke kun nyhedens interesse for en ny butik, siger Henrik Nørmølle, der oplyser, at virksomheden i 2018 havde en omsætning på 5,5 millioner kroner. Nu er den tæt på de 12 millioner, og der er mellem 150-300 ekspeditioner om dagen nu. - Hvis vi tager et opland i 15 kilometers omkreds, så har er der 20.000 indbygger, siger han og fortsætter: - Vi havde en rigtig god åbning den 4. juni, hvor vi havde over 400 ekspeditioner. Kunderne fik smagsprøver i form af saftige pølser og grillet oksefilet, siger Henrik Nørmølle.

 

September 2020.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies