Fokuseret FoodTech samlede 8.675 fagfolk

af Foodtech / Fødevaremagasinet

På tre travle dage i begyndelsen af november og med en besøgsfremgang på ca. 5 %, 297 udstillere, royalt besøg, prisuddelinger og et stort aktivitetsprogram gennemførte MCH Messecenter Herning årets Foodtech messe. Den 11. udgave af messen bød således på besøg fra H.K.H. Prins Joachim, 297 veloplagte udstillere, 77 produktnyheder, innovationskonkurrencen FoodTech Challenge, International Food Contest, flere prisoverrækkelser, et væld af konferencer og meget andet.

FoodTech Award gik til virksomhed med revolutionerende røntgenteknik

Virksomheden Innospexion fik prisen for dens nyudviklede detektor til sporing af små glasstumper i en fyldt glasemballage - eksempelvis i i marmeladeglas, der kører hen langs et transportbånd. Med prisen fulgte 50.000 kroner. Det er i de fleste tilfælde umuligt at se disse glasstykker, men det har Innospexion løst med virksomhedens ekspertise inden for lavenergi-røntgen. Ved at anvende cadmium-tellurid i detektoren opnås et meget skarpere billede, og ved brug af en avanceret algoritme til behandling af de dannede billeder er det nu muligt at opdage glasstykker, som er langt mindre end de cirka fire millimeter, som er grænsen med eksisterende udstyr. Røntgenudstyret vil dermed væsentligt reducere for, at glasstumper i et enkelt glas kan give anledning til en kostbar tilbagekaldelse af en hel produktserie.

Hæder til studerende

På sidstedagen af FoodTech blev innovationskonkurrencen FoodTech Challenge - sponsored by Damstahl også afgjort. Her blev det Team AKK, der løb med sejren efter tre dages intensivt arbejde, hvor de var blevet stillet til opgave at finde ud af, hvordan fremtiden vil se ud for sunde plantebaserede mejeriprodukter. Teamet havde fundet frem til en løsning, hvor de ved hjælp af vand og alger kunne fremstille vegetabilske mejeriprodukter, som både er bæredygtige og sunde. - Hvis alle skal kunne spise is i 2050, så kan vi ikke bare bruge køernes mælk. Vi er nødt til at udnytte klodens ressourcer bedre, og det kan vi for eksempel gøre ved at lave vegetabilske mejeriprodukter, sagde Nellie Rindorf fra det vindende team fra AKK. Flere end 1.800 studerende havde ansøgt om at deltage i FoodTech Challenge 2016. 50 studerende blev udvalgt, hvoraf fem studerende fra henholdsvis Danmark, Grækenland, Indonesien og Holland var på det vindende team fra AKK.

Fakta:

FoodTech messen vender tilbage 13.-15. november 2018 i MCH Messecenter Herning.

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies