Grissebasserne ruller ud…

af Rikke Holm

Grissebasserne ruller ud…

Kasper Østergaard har siden 2016 drevet Cafeteria Storebælt med strategisk placering ved motorvejsafkørsel 43 ved Halskov. Cafeteriaet har stor succes med at servere flæskestegssandwich og andre hjemmelavede retter kokkereret fra bunden. Nu er konceptet rullet ud til tre foodtrucks, der med lethed kan bespise 800 - 1000 gæster på en enkelt time et hvilket som helst sted i landet. Sommeren har været super god. Vi oplever, at virksomhederne er vilde med at få vores foodtrucks ud. Sådan lyder det fra Kasper Østergaard, der umiddelbart før coronaen erhvervede sig sin første foodtruck og siden har føjet yderligere to vogne til konceptet. Herunder en mere speciel variant: En sølvtruck, som vækker særligt stor begejstring, når den kommer rundt i landet. Konceptet bag de tre foodtrucks, der til daglig går under betegnelsen grissebasserne, bunder i succesen fra Cafeteria Storebælt, som Kasper Østergaard har drevet siden 2016: – Jeg tror, at vi efterhånden er det eneste cafeteria, der laver mad fra bunden. Vi sætter fx nye stege i ovnene fire gange dagligt. Vores bøffer bliver leveret ferske, ligesom vores saucer er lavet på stegesky. Alt vores kød er dansk og specialsorteret fra Danish Crown, forklarer Kasper Østergaard.

Da han besluttede sig for at rulle konceptet ud, kastede han sig i første omgang over streetfood. Han oplevede dog, at overskuddet åd sig op i faste udgifter til bl.a. dækning af personale i de lange åbningstider. Derfor startede han i stedet op med foodtrucks, som han udlejer til bl.a. firmafester og personalearrangementer. – Vores force er, at vi kan håndtere meget store volumener på kort tid. Fx kan vi sagtens håndtere en tyrolerfest, hvor 800 - 1000 personer skal bespises inden for en time. Det har givet os rigtig god omtale. Kunderne oplever, at det kører, og at der fx ikke er klager over, at folk skal stå i lange køer. Det har betydet, at de store firmaer booker os til arrangementer. Vi kan levere alt fra flæskestegsburgere til biksemad og snitzler med braskartofler og bearnaise, forklarer Kasper Østergaard.

Tilfældighedernes spil

Kasper Østergaard er oprindelig uddannet eksportsælger fra Rahbek Fisk. At han er landet i fødevarebranchen kalder han tilfældighedernes spil. Han købte ostebutikken “Producenten Nørregade” i Odense i 2013 og startede umiddelbart herefter en ostebutik i Middelfart. Butikken i Odense blev solgt tilbage til tidligere ejer i 2014. I 2016 købte Kasper Østergaard Klingenberg Ost i Odense og startede yderligere to ostebutikker af samme navn i København. Da han tilfældigt faldt i snak med én, der kendte ejeren af Cafeteria Storebælt, endte han - efter en længere forhandling - som ny indehaver. I 2020 valgte han at sælge de fire ostebutikker fra. – Jeg havde pludselig mange butikker og et stort personale at passe, og det blev lidt for meget. Jeg er godt tilfreds med prioriteringen og var heldig at sælge osteforretningerne på et favorabelt tidspunkt, fortæller Kasper Østergaard.

Top of mind hos kunderne

Under coronaen valgte Kasper Østergaard at holde Cafeteria Storebælt åbent, men med en reduceret bemanding. Hermed har han holdt sig top of mind hos sine kunder, der tæller en endog meget bred målgruppe af pendlere, chauffører, politikere, journalister, mv. og dermed et stort geografisk område:

– Man kommer hurtigt ud af folks tanker, så det har lønnet sig, at vi har holdt åbent gennem coronaen. Når vi ikke har måttet have gæster i cafeteriaet, har vi haft åbent for takeaway: Dagens ret til 75 kroner, hvilket har været meget populært. Vi introducerede bl.a. også en nytårsmenu som takeaway, hvilket vi i år udvider med en julemenu. Prioriteringerne har betydet, at vi samlet set er kommet okay gennem coronaen. Undervejs har det sværeste nok været at rette ind efter de skiftende restriktioner. Fordi vores kunder kommer fra hele landet, er det heller ikke alle, der har haft styr på lokale regler.

Frisklavet mad på få minutter

Med åbningstider fra 10 morgen til 20 aften har Cafeteria Storebælt flere ryk ind henover dagen. Derfor steges der også både morgen, middag og aften, så råvarerne er friske, når kunderne svinger forbi. Og med glade kunder og et strømlinet koncept, hvor alt er sat i system, og de varme retter langes over disken inden for få minutter, er det oplagt for Kasper Østergaard at tænke i fremtidige udvidelser: – Jeg kunne godt finde på at købe yderligere et cafeteria med beliggenhed ved motorvejen, afrunder han: - Den måde, vi driver cafeteria på, hvor alt er hjemmelavet fra bunden, får vi  stor ros for blandt vores kunder.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies