Hvem er med i feltet om Danmarks bedste kantine?

af Landbrug & Fødevarer

Mange børn og unge spiser dagens vigtigste måltider på skoler, gymnasier og uddannelsessteder. Derfor er det vigtigt, at den mad, der tilbydes, som minimum dækker det ernæringsmæssige behov. Samtidigt skal maden gerne være med til at styrke maddannelsen hos eleverne. Derfor har juryen bag Kantineprisen 2017 besluttet sig for at dele prisen i to; én pris til virksomhedskantiner og én til kantiner på uddannelsessteder. Der er to nominerede til kantiner for uddannelser og tre nominerede til kantiner for virksomheder. De nominerede er alle dygtige håndværkere med fagligstolthed og en stor arbejdsglæde, som smitter af på deres gæster.  

Fælles for alle de nominerede er, at den gode måltidsoplevelse står skarpt, og kantinerne har fokus på råvarer i sæson samt en bæredygtig tankegang, hvor alle råvarer skal bruges uden at gå på kompromis med kvaliteten. Juryen er ikke i tvivl om, at køkkenet hos de nominerede kantiner tager ansvar for madens kulinariske og sundhedsmæssige kvalitet, og gæsterne, såvel unge som voksne, bliver inspireret og udfordret dagligt.  Marie Haahr Jensen, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen, siger: - Det har været helt tydeligt for juryen, at de fem nominerede kantiner virkelig tænker hele fødekæden fra jord til bord ind i deres kantinekøkken. Den hele måltidsoplevelse er i fokus, uanset om de laver mad til børn, unge eller voksne.

Jury på hemmeligt besøg

Juryen kommer i løbet af de næste par måneder på uanmeldt besøg hos de fem nominerede kantiner. På den måde får de en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner, som de kan tage med, når vinderen skal findes.  - Det er altid en fordel at se med egne øjne, hvordan en kantine drives. I juryen glæder vi os til at komme på besøg, og vi har meget store forventninger til de måltider, vi skal opleve rundt omkring i de nominerede kantiner, siger Marie Haahr Jensen.

De nominerede til årets Kantinepris 2017 er:

Køkkenchef Giovanni Fico, Meyers Contract Catering, Bech-Bruun, København

Restaurantchef Andreas Ebbesen, Fazer Food Services A/S, BESTSELLER, Aarhus

Daglig leder Mads Bondrup Hansen, SE Syd Energi, Esbjerg

Køkkenchef Claus Langballe Frandsen, IBC Innovationsfabrikken, Kolding

Køkkenchef Kasper Baggesgaard Andersen, Food by Coor, UCC Campus Nordsjælland, Hillerød

 

Priserne overrækkes på Fødevaredagen

Vinderne hædres på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 26. september på Hindsgavl Slot i Middelfart.

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies