Makkerpar forvandler slagtedyr til produkter af høj kvalitet

af Torben Svane Christensen

Over 150 tons grill- og spegepølser årligt bliver lavet af dyr, der bliver slagtet på eget slagteri hos Slagter Sørensen & Co i Videbæk. Christian Holkgaard Christensen og Nicolaj Knuisgaard Sørensen har på ti år skabt en forretning, hvor de har specialiseret sig i slagtning for store og små kunder lige fra hobbyopdrætteren til et stort brand som Mr.Beef.dk

Slagter Sørensen & Co tilbyder slagtninger af mange slags dyr lige fra kvæg til grise og lam. – Vi slagter også strudse fra en strudsefarm, men vi slagter ikke heste. Det har vi besluttet for at undgå misforståelser, siger Christian Holkgaard Christensen, der sammen med Nicolaj Knuisgaard Sørensen i et årti har leveret udskæringer og pølser til kunderne. – Vi får et dyr ind, som så for det meste bliver omdannet til de udskæringer eller produkter, som kunden ønsker. Produkterne bliver pakket med mærkater, og kunderne kan hente varerne på en palle i papkaser, fortæller han.

Plan om slagteri

Nicolaj Knuisgaard Sørensen havde etableret Slagter Sørensen i 2011, da han fik sin tidligere kollega Christian Holkgaard Christensen med. – Vi har kendt hinanden siden 1995, og vi har arbejdet sammen før. Nikolaj satsede fra begyndelsen på at skabe en butik, hvor han lavede pålæg og andre produkter. Vi producerede også mange pølser, så det gav god mening at lave vores eget slagteri, siger Christian Holkgaard Christensen. Planerne blev virkeliggjort, og i november i 2015, kunne de to slagtere slagte for første gang på det nye slagteri. – Der var booket slagtninger fra første dag, og vi havde godt med opgaver. Men de efterfølgende år, var der også døde perioder, så det har til tider været op ad bakke. Blandt andet i Corona-tiden, siger han.

Godt regnskab

Men det seneste regnskab fra virksomheden ser godt ud. Med et resultat på 580.000 kroner mod 96.000 kroner i 2020, og en egenkapital, der er næsten fordoblet fra 587.000 kroner til 1.167.000 kroner. Virksomheden har som alle andre i branchen godt kunne mærke de mærkbare stigninger i priser på gas og strøm. – Vi har varslet en prisstigning på 5 procent. De høje priser gør, at vi får rykket toppen af vores forventede overskud i år, men det ser stadig fornuftigt ud, understreger han og fortsætter: – I efteråret slagtede vi mellem 25 og 30 kreaturer samt 50 til 60 grise om ugen, og i år forventer vi at producere 100 tons grillpølser og 50 tons spegepølser. Vi er to mand i pølsemageriet, når der er fuld knald på produktionen, fortæller Christian Holkgaard Christensen.

Ingen elever at få

Virksomheden har syv fuldtidsansatte samt en kasserer og en chauffør, der er ansat på halv tid. – Vi har en elev nu, og vi ville godt have en lærling mere, men der er ingen at få. Jeg har haft ringet til skolen i Holstebro, men de kan ikke hjælpe, siger han. Der er ikke planer om, at virksomheden skal vokse yderligere. – Vi kan begge to godt lide det, vi laver, og vi betragter det ikke rigtigt som et job. Vi har det også bedst med, at vi begge to er med i produktionen. Ellers har vi delt arbejdsopgaverne mellem os, så det er Nikolaj, der står for kundekontakten og planlægningen. Det er han rigtig god til, og der er altid styr på, hvad vi skal lave i den kommende uge, inden vi går på weekend. Jeg står så for salg, indkøb og økonomi, siger han. – Kunderne, der skal have dyr slagtet, booker sig ind, og så er det Nikolaj, der tjekker op på, hvornår vi har plads til at slagte. Kunderne skal selv sørge for, at levere dyr til os, og en dyrlæge ser dem både, når de er levende, og tjekker organer og kroppe, når dyrene er blevet slagtet, før de får et stempel, siger Christian Holkgaard Christensen.

Pattegrise og kød til fester

Til større festmiddage kan kunderne bestille det kød, de gerne vil have. – Der har lige været en kunde, der skulle bruge pulled pork og grillpølser til en fest med 50 personer, og så laver vi det. Der er mange kunder, der selv laver deres mad, hvor vi så leverer kød. Vi sælger også slagtede pattegrise til cateringfirmaer. Hvis der er en virksomhed, der gerne vil forkæle alle deres ansatte med for eksempel en kasse grillpølser, så kan vi også klare det, siger Christian Holkgaard Christensen. Hos Slagter Sørensen & Co. tilbyder man også dansk wagyu kød i høj kvalitet. – Vi har et godt samarbejde med flere landmænd, som opdrætter deres kvæg under de forudsætninger, som giver det bedst mulige wagyu-kød. På vores slagteri skærer vi kødet i de udskæringer, som kunderne ønsker. Vi sælger dem i halve dyr til for eksempel Mr.Beef.dk, slutter Christian Holkgaard Christensen.

 

Maj 2022

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies