Messeflagskib for international handel med fødevarer

af Birthe Lyngsø

Den internationale fødevaremesse Anuga finder sted i Køln for 34. gang til oktober. Ifølge de tyske arrangører er det igen i år forventningen, at Anuga i dagene fra 7. til 11. oktober vil tiltrække mere end 7.200 fagfolk fra den globale fødevarebranche.

En delegation fra Køln messen var 9. maj taget til Oslo, hvor de med Norsk-Tysk Handelskammer som værter præsenterede den kommende Anuga messe for norske og danske fagmedier.

Dietmar Eiden fra Køln Messen, der er Vice President for Trade Fair Management, oplyste ved denne lejlighed, at det meste af det 284.000 m2 store udstillingsareal i Køln allerede nu er ved at være fuldt booket. Udstillerne omfatter fødevarefirmaer og producenter fra mere end 100 lande. På besøgssiden ventes bet i lighed med Anuga 2015, at mere end 160.000 indkøbere og fødevareproducenter vil lægge vejen forbi.

De skandinaviske lande har gennem flere år været godt repræsenteret på Anuga. Også i år er der lagt op til, at den skandinaviske fødevareindustri vil have flere spændende stande med et bredt udvalg af produkter, som dækker hele paletten, lige fra kødprodukter, fisk og mejerivarer til fine food og forskellige former for delikatesser.

Dietmar Eiden fremhæver specielt Danmark, som det land i Norden, der traditionelt set har været det mest synlige på såvel udstiller- som på besøgssiden.

I 2015 udstillede 79 danske fødevarefirmaer, og lidt over 1.400 danske fødevare fagfolk lagde vejen forbi. Til sammenligning var der 10 svenske firmaer, som udstillede, og lidt over 1.100 svenske fagfolk, der gæstede messen.

10 fagmesser under samme tag

Siden 2003 har Anuga været tematisk delt op i 10 forskellige fagmesser. Konceptet er siden da blevet rettet til og justeret i takt med udviklingen på det internationale fødevaremarked, så det hele tiden afspejler de aktuelle tendenser i efterspørgsel og udbud af fødevarer.

”Anuga Fine Food” er den største af de ti fagmesser. I spændende præsentationer viser den mangfoldigheden af, hvad der rører sig på den internationale madscene, og hvad fødevareindustrien globalt set har at byde på lige nu.

Af andre fagmesser kan blandt andet nævnes ”Anuga Frozen Food”, der viser et omfattende udbud af alverdens dybfrosne færdigretter.

På ”Anuga Meat” vil man ifølge Dietmar Eiden kunne møde en lang række internationalt ledende producenter og beslutningstagere fra kødbranchen, mens der på fagmessen ”Anuga Shilled & Fresh Food” blandt andet vil være en del friske convenience-produkter med fisk og skaldyr.

Messehallerne er bygget op med en bred boulevard i midten, og med en halstruktur, som gør det let og overskueligt for den besøgende at bevæge sig rundt og finde frem til de områder, der har særlig interesse, og hvor de potentielle handelspartnere er at finde.

Tager pulsen på det internationale fødevaremarked

Afgørende for, at denne fødevaremesse har fået så stor international succes er det også, at man som besøgende får et meget klart billede af de tendenser, udfordringer og muligheder, som det internationale fødevaremarked byder på, siger Dietmar Eiden, som i denne sammenhæng fremhæver ”Anuga Trend Zone” og ”Anuga Taste Innovation Show”.

I tråd med dette vil der også være et konferenceprogram om nye udviklinger og tendenser på markedet. Blandt andet vil konferencen ”Innovation Food” fokusere på en række af de megatrends, der vil præge handelen med fødevarer de kommende år. Det er et forum, hvor vi lægger op til, at internationale fagfolk fra levnedsmiddelteknologi, fødevareindustri og fødevarehandel præsenterer og udveksler strategier i forhold til de strømninger og tendenser, der kommer til at sætte sine spor de kommende år i forhold til udbud, produktionsformer, kvalitet og handel, siger Dietmar Eiden.

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies