Nordic Beef Hadsund: ”Vi har øje for godt kød”

af Eivind Sønderborg Johansen

Det nordjyske slagteri leverer kød til både dagligvarebutikker på det danske marked og til eksport.Næste skridt for virksomheden er markedsføring af kvalitetskød til restauranter og hoteller. Det er mere end 100 år siden, at familien Svendsen etablerede et lille hjemmeslagteri på en gård i Hadsund ved Mariager Fjord for at slagte og sælge dyr af eget opdræt. Familien Svendsen slagter og opskærer stadig kød i Himmerland. I dag hedder virksomheden Nordic Beef Hadsund, og det familieejede slagteri drives nu af fjerde generation, brødrene Jens Peter og Søren Svendsen samt dennes hustru Bodil. Slagteriet har specialiseret sig i danske råvarer som kalve, ungkvæg og oksekød med en kødstruktur i top fra forskellige historiske kvægracer.

Håndværk frem for masseproduktion

Virksomheden lægger vægt på, at kød ikke er masseproduktion, men ærligt håndværk. ”Vi har øje for godt kød”, som slagteriet selv udtrykker det i en avisannonce. I bestræbelserne på at levere kvalitet til kødelskere arbejder Nordic Beef udelukkende med danske slagtedyr. Dyrene er omhyggeligt udvalgt hos landmænd i hele landet og især på kvæggårde i nærområdet ved Mariager Fjord. Slagteriet har et tæt samarbejde med producenterne for at sikre, at dyrene kommer fra gårde, hvor de har gode opvækstvilkår. Interessen for dyrevelfærd understreges af, at virksomheden har indledt et samarbejde med Dyrenes Beskyttelse.

Voksende eksport

Nordic Beef Hadsund hed indtil 2014 Hadsund Kreaturslagteri. Firmanavnet blev ændret som en konsekvens af internationalisering og øget eksport til bl.a. Italien, Spanien, Hongkong og Sverige.Især italienere og spaniere er glade for det lyse danske kviekød, som de er aftagere af i den helt store stil. - Det er pudsigt, at vi tidligere har sendt det bedste kød fra danske dyr ud af landet og sydpå. Men udviklingen er vendt i de senere år. Danskerne går ikke længere kun efter fødevarer til lave priser, men efterspørger i voksende omfang kviekød og andre kødtyper af høj kvalitet, fortæller salgschef Torben Hedegaard, Nordic Beef. Selv om slagteriet i Hadsund har en stor eksport, er Danmark fortsat det vigtigste marked, og virksomhedens produkter kan da også købes i næsten alle danske dagligvarebutikker leveret gennem grossister som Hørkram og BC Catering.

Vil satse på food service

Nordic Beef har især koncentreret sig om at være leverandør til dagligvarehandlen, men vil nu også satse på food seervice med leverancer til hoteller og restauranter, - Vi har ikke tidligere beskæftiget os så meget med food service-sektoren, men det vil vi arbejde på fremover. Vores kød har et godt renomme og skal være i orden, for hoteller og restauranter lever af at servere kvalitet, så bøffen skal både være saftig og have den rigtige marmorering, konstaterer Torben Hedegaard.

Nordjysk Naturkød

Nordjysk Naturkød er et af de koncepter, Nordic Beef har udviklet, for at kunne levere kvalitetskød målrettet food service-sektoren. Kødet kommer fra dyr, der har haft en opvækst på naturarealer i Nordjylland. Producenterne af dyr til Nordjysk Naturkød skal opfylde en række krav, fx skal dyrene minimum have været på græs 120 dage om året, lige som produktionen skal være etisk forsvarlig og leve op til Dansk Landbrugs principper for ”Godt landmandskab”.

Leverandør af kød til rummet

Andreas Mogensen bliver den 1. september som den første danske nogensinde sendt ud i rummet. Turen finder sted med det russiske rumfartøj Sojuz til den internationale rumstation ISS 400 km fra jorden. Den 36-årige dansker skal deltage i forskellige forsøg og test under opholdet på rumstationen. Andreas kommer ikke til at gå sulten i seng eller savne god mad under sit 10 dage lange ophold på ISS, for de måltider, han skal indtage, er tilberedt på forhånd af en professionel dansk kok af udsøgte råvarer. Det gælder også kødet, der er fra Nordic Beef Hadsund. Virksomheden kan således bryste sig af at være det første danske slagteri, der leverer til rummet. - En gang skrev en person, som jeg holder meget af, at man skal kigge fremad og ikke tilbage. Det mener jeg, vi i den grad har gjort ved at være den første danske leverandør af kød til en astronaut på en rumstation, siger salgschef i Nordic Beef, Torben Hedegaard

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies