Ny madpris hylder det nordiske køkken

af Landbrug & Fødevarer

Ny nordisk madpris, Embla, hylder det ypperste i det nordiske køkken. Prisen skal være med til at styrke den fælles nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad uden for Norden. Seks nordiske landbrugsorganisationer har lanceret den første fælles nordiske fødevarepris, Embla. Prisen skal være med til at styrke den fælles nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad uden for Norden. Prisen, der som den første uddeles på tværs af alle de nordiske lande, sætter fokus på råvarer, fødevarer, produktionsmetoder samt de professionelle, der står bag det hele. Prisen er blevet etableret for at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande og er støttet af Nordisk Ministerråd.

Andreas Buchhave, der er chefkonsulent ved Landbrug & Fødevarer og projektleder på den nye nordiske madpris, Embla, siger: - Vi har så meget godt i Norden. Smagfulde råvarer og rigtig meget innovation blandt madprofessionelle. Og når vi deler de gode historier, får vi allesammen endnu mere af det gode. Prisen er også udtryk for, at vi i dag har en nordisk madkultur, som vi kan være stolte af. Mads Frederik Fischer-Møller, der er seniorrådgiver hos Nordisk Ministerråd, siger: - Det er en stor styrke for Embla, prisens identitet og dens formål, at den er styret af organisationer, der bredt repræsenterer nordiske fødevarer. Målet er, at prisen bliver lige så anerkendt som den nordiske litteraturpris.

Embla uddeles hvert andet år. Første gang i august 2017 i København, hvor Landbrug & Fødevarer er vært for prisen. Ved prisuddelingen offentliggøres værtslandet for Embla 2019. Prisuddelingen i København finder sted i samarbejde med Miljø- og Fødevareministeriets topmøde ”Better Food for More People” under Copenhagen Cooking. Jan Laustsen, der er direktør for Handel, marked & ernæring hos Landbrug & Fødevarer, siger: - På den måde kan der skabes en fin synergi, hvor Embla er med til at støtte op om en eksisterende national event og samtidig udnytte et nationalt momentum med fokus på mad. Embla indeholder syv priser, hvor hvert af de nordiske lande selv sørger for at finde nominerede til hver kategori. Der er blevet nedsat en national jury i hvert land, og der vil også være en fælles nordisk jury, som afgør, hvem af de nominerede, der skal vinde Embla-priserne.

De syv kategorier til Embla-prisen 2017 er:

• Årets madhåndværker

• Årets råvareproducent

• Årets mad til mange

• Årets madkommunikatør

• Årets maddestination

• Årets madiværksætter

• Årets mad til børn og unge

Det har været muligt at indstille til Embla fra 14. marts til 17. april 2017 i de syv kategorier på emblafoodaward.com. Prisen er opkaldt efter den første kvinde i nordisk mytologi.

Kilde: Landbrug & Fødevarer

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies