Slagter Munch vandt Slagterprisen 2022 for privatslagtere

af Landbrug & Fødevarer

Dette års fødevarepriser blev uddelt tirsdag den 27. september på Hindsgavl i Middelfart. I et stærkt felt med hård konkurrence var det i sidste ende Slagter Munch fra Skagen og Salling Super i Aarhus, der kunne smage sejrens sødme og lade sig hylde på Fødevaredagen 2022.

Slagterfaget anno 2022

Slagterfaget er et traditionelt håndværk, men det handler i dag om meget mere end at skære kød op. Kunderne kræver mere af en slagter, og forventer vejledning til at sammensætte hele måltider, hvor kødet indgår sammen med andre råvarer. Derudover skal en moderne slagter have håndværket på plads og kunne forædle kødet til nye, lækre produkter. I hvert fald hvis man gør sig forhåbninger om at vinde Slagterprisen 2022. - For at vinde Slagterprisen kræver det, at man har et meget højt slagterfagligt niveau – og det har alle de nominerede. Samtidig med, at man formår at tænke i nye baner – i forhold til sortimentet, den gode fortælling og de grønne og nemme løsninger. Det er alt sammen noget, som kunderne forventer af den dygtige slagter. Det har de to vindere af årets slagterpris til fulde bevist, siger chefkonsulent fra Landbrug & Fødevarer, Eva Kunnerup Mohrsen, som er en del af juryen. Juryen har især lagt vægt på, at det er en slagter med en nytænkende tilgang til faget, der samtidig udviser ekstraordinært godt håndværk, har et inspirerende udvalg af hjemmelavede produkter og formår at sammensætte måltidsløsninger til både hverdag og fest.

Passion og flair for slagterfaget hædres

Slagterprisen er opdelt i to kategorier: Kategorien for Super- og hypermarkeder og kategorien for privatslagtere. Prisen går til de slagtere, der inspirerer kunder til lækre måltider og formår at sætte kødet i en moderne kontekst. Den store passion for slagterfaget skinnede tydeligt igennem, da juryen besøgte de senere vindere af Slagterprisen. - Jeg har ikke turde tro på det før nu. Så lige nu føles det hele ekstra overvældende. Jeg er rørt, for både familie, medarbejdere og min søster Line er et team hos Slagter Munch. Vi får det til at spille som 4. generation. Hvad sagde jeg: Vi kan godt! siger Marie Munch fra Slagter Munch i Skagen, der vandt i kategorien ”Privatslagtere”.

Nominerede i kategorien ”Privatslagtere”

Slagtermestre Dorthe og Henrik Schmelling, Slagter Schmelling, Gilleleje

Slagtermester Marie Munch, Slagter Munch, Skagen

Slagtermester Sune Hansen, RønhaveSlagteren, Sønderborg

Jury 2022

Karsten Jensen, konsulent, Danish Crown Foods

Henrik Andersen, konsulent, Danish Crown Beef

Jesper Rosengaard, ferskvarechef, MENY, Dagrofa

Thomas Degn, chefslagtermester, Bilka, Salling Group

Christian Friis, faglærer, ZBC, Slagteriskolen, Roskilde

Michael Museth, slagter, Folkets Madhus

Jacob Nielsen, slagtermester, Slagter Jacob, Kalundborg (vinder 2021)

Eva Kunnerup Mohrsen, chefkonsulent, markedsføring, Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer

 

Slagterprisen er finansieret af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden.

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies