Vejen Kommune – et centrum for fødevareproduktion
af PressemeddelelseVejen Kommune er en ægte fødevarekommune med landmænd, der producerer råvarer af høj kvalitet til forarbejdning i de mange fødevarevirksomheder, som har ekspertisen til at lave innovative madvarer. Forbrugernes voksende bevidsthed om bæredygtighed og kvalitet har medvirket til en markant udvikling af danske fødevarer – og efterspørgslen efter autentiske fødevarer bliver ikke mindre i fremtiden. Vejen Kommune satser på fødevareproduktion. - Vores samfund er afhængigt af, at erhvervslivet trives. Det er derfor vores opgave som kommune at gøre det så nemt som muligt at etablere sig og drive virksomhed. Særligt fødevareproduktion står vores hjerte nært, og gennem de senere år, har en række store fødevarevirksomheder slået sig ned i Vejen Kommune. Dette har givet os en unik viden om de betingelser, som moderne fødevarevirksomheder opererer under. Med den viden i bagagen vil vi også gerne hjælpe andre virksomheder videre med en smidig etablering, siger Egon Fræhr, borgmester i Vejen Kommune.
En dansk succeshistorie
Da Aquapri skulle vælge placeringen til deres nye sandart anlæg faldt valget på Vejen Kommune af flere årsager. For det første følte vi os velkommen og blev taget alvorlig fra første henvendelse, siger Martin Vestergaard, der er produktionschef på den nye fiskefabrik. Kommunen oprettede hurtigt en ”task force” gruppe, der løbende gav os råd og vejledte os. Det gjorde det meget nemt at starte fabrikken op. Et anlæg af en sådan type er i planloven bestemt til at skulle ligge i et industriområde. Det virkede dog unaturligt, og AquaPri havde et stort ønske om at få anlægget placeret i et landområde. Vejen Kommune var i den forbindelse fantastiske til at styre igennem et vanskeligt regelsæt, og det endte med, at virksomheden blev placeret på landet. - Med det nye sandart anlæg er det lykkes AquaPri - som de eneste opdrættere i verden - at få sandart til at gyde fire gange om året. AquaPri’s miljøvenlige og fuldt recirkulerede anlæg gør det muligt at tilbyde frisk, eksklusiv sandart til restauranter i hele verden - året rundt. Vi er stolte af at kunne levere bæredygtigt opdrættet sandart året rundt, især fordi det samtidig er fisk af den bedste kvalitet siger Martin Vestergaard.
”I hele processen har vi fået hurtig og kompetent assistance fra Vejen Kommune, og efter vi har etableret os, nyder vi at have næsten alle vores væsentlige leverandører af ydelser og varer indenfor kort afstand – Sågar en stor del af dem i Vejen Kommune.” Martin Vestergaard, produktionschef.
FAKTA
Der står mennesker bag…
Når en virksomhed ønsker at bosætte sig i Vejen Kommune etablerer kommunens udviklingsafdeling en task force gruppe bestående af medarbejdere fra forskellige afdelinger. Det er vigtigt, at virksomheden bliver mødt med en konstruktiv dialog om deres planer, hvor efter vi sammen finder en løsning, der kan blive til virkelighed.
”Vi kender jeres udfordringer og er stærk på planlægning for fødevarevirksomheder. Derudover giver vi jer sikkerhed i forhold til overholdelse af tidsplaner, planlægning og fortrolighed.”; Peter Hansen, Chef for Teknik & Miljø
”Jobcenter Vejen har et godt samarbejde med virksomhederne, vi kender medarbejderne og er kompetencecenter for fødevarebranchen. Vi har bl.a. etableret grunduddannelser til fødevarebranchen i samarbejde med virksomhederne.” ; Anneth Jensen, Arbejdsmarkedschef.
”Vi har altid fingeren på pulsen, når gode ideer skal styrkes og realiseres, og vi sætter en ære i, at UdviklingVejen er det naturlige sted at spørge, når man mangler samarbejdspartnere for at kunne forfølge vækst og udvikling.” ; Ulrik Kragh, direktør UdviklingVejen.