3 guldmedaljer til Saluminati

af Pressemeddelelse

- Det er med stor håndværksmæssig stolthed, at vi ”Saluminati” har vundet 3 guldmedaljer på verdens førende fødevaremesse for kødprodukter, IFFA Messe Frankfurt am Main 2019, fortæller slagtermester og direktør for Saluminati, Kim Søndergaard  til Fødevaremagasinet.  Produkterne i Saluminati sortimentet er alle inspireret af Italien på en dansk måde. Produkterne Alba (trøffel), Capsi (paprika) og Classico fik således alle 3 guldmedaljer ved den internationale fagkonkurrence. Classico er en nyudviklet salami og vil først på grund af den lange modningstid være klar til salg midt i august, udtaler slagtermester Kim Søndergaard.

Manglende registreringspapirer

-Selvom vi for længe siden havde besluttet at deltage med en række produkter til den store internationale fagkonkurrence, var det ved at glippe. Registreringspapirerne til konkurrenceprodukterne nåede simpelthen ikke frem til os, fortæller Kim. – Et hurtigt opkald til arrangørerne Deutscher Fleischer-Verband, sikrede, at papirerne kom i orden, men produkterne skulle jo også frem til bedømmelsen. Da speditøren ikke kunne garantere, at pølserne nåede frem tid tiden, måtte slagtermesteren selv være kurér de knapt 800 km til Frankfurt.

”Vi ønsker at bibringe verden nye smagsoplevelser”

Saluminata har fået smag for de internationale fagkonkurrencer, så det kan vi godt finde på at gentage, siger Kim. Stoltheden er især ekstra stor da vi også vandt 4 guld medaljer på IFFA Messe Frankfurt am Main i 2016. Næste messe er om 3 år i maj måned 2022. -Vores produkter henvender sig til personer med en stor interesse for unikke smagsoplevelser og æstetik, og som værdsætter et produkt, hvor tid i fremstillingsprocessen er et udtryk for omhyggelighed, delikate smagsnoter og passion for symbiosen med naturen, udtaler Kim Søndergaard. Vi forædler råvarer, så smagen fremstår mere ren, klar og med større dybde end ellers kendt. Hvor røg, det cremede og det salte bidrag er nedtonet og kun bidrager underliggende i en mere harmonisk helhed. Herved opstår smagsnoter blomstrende i fuld flor med fornem balance til konsistens og duft. Vi jagter en harmonisk collage af kød og spæk i alle vores produkter, og hvor den lange modningstid skaber en fast karakter, så produkterne fremstår med en karakteristisk blank og glat skæreflade.

Det er kun for nylig, at Kim Søndergaard er gået i gang med at udbrede kendskabet til det sydsjællandske charcuteri i Danmark. Ved en tilfældighed har en salgschef i en helt anden branche bragt pølserne med som firmagaver til udlandet. Her endte det med, at én af modtagerne gerne ville købe nogle til en messe, og derfor sendte Saluminati 300 pølser afsted til Torino. En anden mand i Milano ville gerne købe nogle til sig selv, fordi det var længe siden, at han havde smagt noget, der var så godt. ”Der blev jeg glad i sjælen!” afslutter Kim med et stort, varmt smil.

 

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies