Priser i 2016 - Mejeri-, kantine-, frugt og grønt- samt slagterpris

af Landbrug & Fødevarer

Som noget nyt vil der her i 2016 opstå en „Mejeripris“. Landbrug & Fødevarer byder dermed velkommen til en helt ny pris, der kaster lys på mejerikategorien. En kategori, der favner både drikkemælken, de syrnede produkter og det brede sortiment af oste. Prisen gives i tre kategorier, der rammer både den betjente og ubetjente mejeriafdeling i dagligvarebutikkerne, men mejeriprisen gives også til en specialbutik. - I USA er mejeriafdelingen ofte dagligvarebutikkernes forhave. Derovre er synet af både cremede og faste oste det første, der møder forbrugeren. For ikke at tale om de amerikanske versioner af skyr, A-38 og cremefraiche, fortæller seniorkonsulent og jurymedlem Lærke Kirstine Lund fra Landbrug & Fødevarer. - I Danmark har vi tradition for at lægge mejeriafdelingen bagest i butikken, men hvorfor ikke give forbrugerne en særlig oplevelse, når de kommer derned? Og tænke mejeriafdelingen som et potentielt flagskib for butikken og ikke kun en destinations-kategori? tilføjer Lærke. Der kan indstilles to dagligvarebutikker og en specialbutik på mejeriprisen.dk frem til den 2. juni 2016. Læs evt. mere om prisen på mejeriprisen.dk. Øvrige priser – kantine, slagter og frugt/grøntprisen Rigtig mange glæder sig til frokostpausen, fordi det er et afbræk i arbejdsdagen, men hovedsageligt på grund af maden. Det er der god grund til, for flere og flere kantiner gør det mere end almindeligt godt. Niveauet i den årlige dyst om at vinde Kantineprisen er altid tårnhøjt, og intet tyder på, at det bliver anderledes i år. Frem til den 25. april kan du indstille en personalekantine, som du synes præsterer noget særligt. Du er også velkommen til at indstille din egen kantine. Det hele sker på kantineprisen.dk. Juryen vurderer indstillingerne og de relevante kandidater inviteres til præsentationsmøde hos Landbrug & Fødevarer i København den 12. maj. Overrækkelse af kantineprisen sker den 12. oktober på Fødevaredagen.

Den stolte kantineprisvinder 2015, køkkenchef Mads Præstmark, SEB, København / ISS Facility, sagde ved overrækkelsen i oktober 2015: -Jeg er vildt glad og dejligt overrasket. Det er ligesom at få en Michelin-stjerne. Jeg har arbejdet på Michelin-restauranter før, og det her er jo Michelin for kantiner. Den her pris skal bruges aktivt. Jeg har rigtig længe villet skabe noget opmærksomhed omkring den gode mad, vi rent faktisk laver ude i kantinerne. Der er så mange fordomme om kantinemad, at det er kedeligt og traditionelt, og det passer ikke. Der bliver lavet inspirerende og god mad der ude. Jeg håber, jeg som vinder af Kantineprisen 2015, kan give den debat et skub.

Hvem kan vinde Slagterprisen 2016?

Slagterprisen er i 2016 som i 2015 rettet mod både slagtere i dagligvarebutikker og privatslagtere. For at nå begge kategorier på bedste vis uddeler Landbrug & Fødevarer en pris i begge kategorier. Peg på dem, du mener, gør det bedst og indstil din(e) favoritter. Deadline er den 10. maj. Det sker online på slagterprisen.dk. Overrækkelsen af Slagterprisen sker på Fødevaredagen den 12. oktober. Slagterprisen handler om at højne fagligheden og tænke nyt, og formålet er at anerkende de slagtere, der højner og udvikler slagterfaget. Prisen uddeles af Landbrug & Fødevarer og blev stiftet i år 2000. 24 slagtere har indtil dato modtaget titlen. -Jeg er totalt stolt og overvældet. Det er en anerkendelse af det arbejde, jeg har lavet igennem mange år, så jeg er simpelt hen så glad. Det var et stærkt felt, jeg var oppe imod, så det gør mig ekstra stolt over at vinde. Samtidig vil jeg også rose mit hold. Vi inspirerer hinanden og gør hinanden bedre, udtalte Slagtermester Peter Mortensen, Slagter Mortensen, Lemvig ved modtagelsen af Slagterprisen 2015.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies