1000 m2 økologisk produktion står klar til at betjene efterspørgslen

af Per Aaskov Karlsen

Efterspørgslen efter økologiske specialiteter er konstant stigende. Det har fået Slagter Lund på Frederiksberg i København til at etablere en helt ny økologisk produktion af kød- og charcuteriprodukter af højeste kvalitet. Onsdag den 23. august kunne Slagtermester Jan Lund og indehaveren af Bodebjerg Charcuteri Morten Klit byde indenfor på Vinkelvej 21 i Marslev på Fyn til åbningsreception af den spritnye økologiske produktionsvirksomhed.

– Vi har ikke alle kunderne endnu, men kan se at efterspørgslen efter økologiske specialiteter vokser med en hast, der gør, at vi nu helhjertet går efter at opfylde den efterspørgsel, fortæller slagtermester Jan Lund ved rundvisningen i de store nyindrettede produktionshaller. - Jeg ved endnu ikke hvor mange produkter, som vi kommer til at producere og til hvilke kunder, smiler Jan. Det kan være økologiske spegepølser, grillpølser, bacon, frikadeller eller helt andre varer, og det kan være kunder som Nemlig.com, kæder eller andre slagtere, som bliver kunderne til den nye økologiske produktion, fortsætter slagtermester Jan Lund.

Alle produktionsrum stod klar Arbejdet med at få alle produktionsrum gjort klar til åbningsreceptionen har været intens, men de 2 samarbejdspartnere viste stolt de nye faciliteter frem. Produktionen er opdelt med en masse rum til at holde de enkelte processer adskilt. Det gælder lige fra råvarelager, emballagelager, krydderirum, kølerum, lynkøler, modningsrum, frostrum, saltkælder, røgerum og vareudleveringsrum m.m. – I butikken på Peter Bangsvej på Frederiksberg har vi i dag mange kunder, der spørger om de enkelte produkter er økologiske, eller om de også kan fås økologisk. Her har vi måttet meddele kunderne, at produkterne ikke er økologiske. Vi vil fremover bedre kunne tilfredsstille kunderne med økologiske produkter. Vi vil fortsat tilbyde de kendte konventionelle kvalitetsprodukter, som vi er kendt for, men får nu mulighed for at supplere vores sortimentet af traditionelle kvalitetsprodukter med økologiske varianter, slutter Jan Lund.

Hotdogs og flæskesvær

I forbindelse med åbningsreceptionen kunne besøgende smage en anderledes hotdog med en grov pølse og mørkt pølsebrød, syltede løg og knust flæskesvær på toppen. En hot dog som helt igennem osede af kvalitet og smag – helt uden ketchup og sennep, men med masser af gode råvarer og masser af smag. Poser med Slagter Lund flæskesvær, fadøl og vand var med til at sikre en vellykket reception for de mange interesserede fremmødte.

Specialiteter

Nogle af de økologiske specialiteter, som virksomheden kan tilbyde, er rå pølser til grill eller pande, kogte og røgede grillpølser, franske riletter og terriner på glas, klassiske danske spegepølser, langtidsmodnede grove spegepølser, tørret bacon eller små frikadeller. Ved åbningsreceptionen blev der hele eftermiddagen langet økologiske hotdogs over disken.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies