Cookery er et nyt ambitiøst partnerskab i fødevarebranchen
af Per Aaskov KarlsenJøni A/S, der producerer storkøkkenudstyr, stod over for en udvidelse. Der var ikke udvidelsesmuligheder på den grund, som virksomheden havde ligget på i en årrække, så en ny grund til den nye virksomhed blev fundet i Tietgenbyen, der ligger uden for Odense, klos op ad motorvejen, så der er let adgang for kunder og medarbejdere. Virksomheden beskæftiger ca. 50 medarbejdere, og har siden 1973 har beskæftiget sig med fremstilling af storkøkkenudstyr som kipgryder, kipstegere og kogeborde til det europæiske marked. Direktør Lars Jørgensen fra Jøni A/S tænkte stort, hvilket førte til ideen om Cookery, som er et partnerskab blandt forskellige små og store foodtech virksomheder med produktion af maskiner til storkøkkener. Fredag den 6. november 2015 blev Cookery officielt åbnet. - Cookery er et partnerskab blandt i alt 9 virksomheder, fortæller koordinator Jesper Larfort til Fødevaremagasinet, som er ansat i Jøni A/S, men som koordinerer og er ansvarlig for tiltagene i Cookery.
Events, workshops og netværk
- Der er tænkt stort i det nye set-up og en række partnere bidrager med udstillingsmaskiner, økonomi m.m. til at sikre, at showroomet fungerer, og en synergi opstår. Fælles for virksomhederne er, at de alle har et ønske og behov for at være i tæt kontakt med kunder og kundegrupper, og via Cookery er det nu muligt for den enkelte virksomhed eller i fællesskab at afholde arrangementer for både små og store organisationer eller virksomheder, fortæller Jesper Larfort. – Det ligger os meget på sinde at få budskabet om de nye muligheder ud til hele branchen, og samtidig få fortalt, at faciliteterne er åbne for alle, som ønsker at leje sig ind i lokalerne. Cookery skal ikke give overskud, men blot hvile i sig selv, fortsætter Jesper. - Det er tænkt som et sted, der kan danne rammen om events, udstillinger, møder, kurser og workshops, hvor deltagere kan udveksle erfaring og viden, men samtidig skabe netværk. Her kan kogekunsten afprøves, og der kan for den professionelle køkkenchef hentes ny inspiration til ens eget køkken. Cookery kan bruges til minimesser, workshops, salgsmøder og foredrag, og det er kun fantasien, der sætter grænser for faciliteternes anvendelse, slutter Jesper Larfort. Ønsker du at høre om muligheder og priser for leje af lokalerne hos Cookery, kan koordinator Jesper Larfort kontaktes på tlf. 6397 0622.
Cookery’s faciliteter er bl.a.:
• Showroom med udstilling af nyeste maskiner
• Mødelokaler i forskellige størrelser
• Køkken (fuldt udstyret storkøkken)
• Auditorium med køkkenfaciliteter (150 siddepladser)
• 4 arbejdskøkkener (madskole)
• Service- salgsområde (uddannelse af seviceteknikere)
• Lounge (til brug for middag eller afsluttende events)
Partnere i The Cookery (kontaktpersoner)
Gram Commercial A/S (Jørn Pugh)
Jeros A/S (Evita Rosdahl)
Jøni A/S (Jesper Larfort)
Wodschow A/S (Peter Frederiksen)
Ecolab (Poul Thomsen)
Altro (Gert Svensson)
Venti (Christian Rothmann)
Rationel (Christian Hirsch)
JOM (Henrik Sloth)
Granuldisk (Mathias Stendahl)