DFCL kan udfylde branchens behov for videndeling
af Rikke HolmOdensevirksomheden Kai Thor er nyt medlem af Danske Frokost- og Cateringleverandører, DFCL. Med medlemskabet håber adm. direktør Mark Blæsbjerg at blive del af et netværk, som gennem sparring, videndeling og erfaringsudveksling kan bidrage til at udvikle branchen.
Kai Thor er en agil og fleksibel frokost- og eventvirksomhed med kapacitet til at løfte arrangementer i stor skala. Høje krav til råvarer, en høj faglighed, kreativitet og innovation betyder, at virksomheden i dag tilbyder både frokostordninger, mødeanretninger og kantineløsninger samt event catering til firmaarrangementer, receptioner, konferencer og øvrige events.
- Vi er dér, hvor kunderne vil holde en fest, forklarer Mark Blæsbjerg. – I vores catering er vi gearet til at tilberede og servere mad til mange tusinde gæster. Logistik og planlægning betyder, at vi har alt med hjemmefra. Selv maden er i stort omfang forberedt forud for det enkelte arrangement. Vi har opbygget en ekspertise i at opstille mobile køkkener til det enkelte behov og medbringer fx egne borde, ovne, varmeskabe, service osv., når festen fx skal holdes i et telt på en mark på Sjælland. Vi er landsdækkende, men størstedelen af vores forretning er omkring Fyn og trekantsområdet.
Et netværk til sparring
Mark Blæsbjergs motivation for at være del af DFCL er forankret i et ønske om at stå sammen om at udvikle branchen: - Vi har savnet et netværk for ligesindede. Det er kommet nu, og det skal vi selvfølgelig bakke op om, understreger han: - Vi har gennem årene prøvet at alliere os med virksomheder, der arbejder inden for det samme område som os. Vi har bl.a. kørt ERFA-grupper og mindre sparringsfora på Sjælland, men de har ikke været organiseret. Brancheorganisationen betyder, at vi nu får et forum for videndeling og erfaringsudveksling. DFCL bliver samtidig et netværk, hvor vi kan drøfte de ting, der udfordrer branchen, fx den generelle mangel på personale, men også emner som uddannelse, Food Trends mv.
Passion for oplevelsesøkonomi
Siden Kai Thor blev startet i 1974, har virksomheden gennemgået en enorm udvikling. Konceptet var oprindelig baseret på fadøl og cafeteriamad, men da Martin Færgemann i 2000 overtog virksomheden, startede han en transformation mod event catering og frokostordninger. I 2014 overdrog han direktørstolen til Mark Blæsbjerg. Mark Blæsbjerg er uddannet erhvervsjurist (cand.merc.jur.), men hans passion for branchen og oplevelsesøkonomi betød, at han tog imod udfordringen om at blive partner og direktør i Kai Thor.
– Martin Færgemann havde en tro på, at jeg kunne bidrage til at flytte forretningen, forklarer Mark Blæsbjerg. Det viste sig at ramme plet: Kai Thor har vækstet omsætningen med mere end 100% over de seneste fire år og blandt andet modtaget Børsens Gazelle pris - ifølge Mark Blæsbjerg godt hjulpet på vej af tilgang af nye medarbejdere, fokus på gastronomi, udvikling og innovation, nye forretningsområder samt synergieffekten ved at være del af en større eventorganisation, Odense Sport & Event, der i 2016 købte Kai Thor: - Kai Thor komplementerer Odense Sport & Events tilbud inden for oplevelsesøkonomi, herunder afvikling af store messer, konferencer, koncerter og events. Med Odense Sport & Event har vi samtidig fået adgang til et enormt netværk, forklarer Mark Blæsbjerg.
Udvikling skal drive forretningen
I dag har Kai Thor 55 fastansatte medarbejdere og et stort netværk af freelancere tilknyttet. Kunderne er primært erhvervslivet, organisationer, festivaler og myndigheder, og ambitionen frem mod 2021 er fortsat vækst. Det kræver omstillingsparathed, når man beskæftiger sig inden for en branche, hvor udviklingen nøje følger samfundets konturer: - Vi har fokus på kunden - og på at være fleksible, udvikle vores frokost- og event catering og behandle råvarerne ordentligt, understreger Mark Blæsbjerg. - Vi har bygget virksomheden op, så vi er så agile som muligt, og derfor hurtigt kan tilpasse os markedets efterspørgsel. Vi fokuserer ydermere på mængder pr. person og beregner og producerer alt ud fra vægt. Vores planlægning er samtidig med til at reducere madspild, lyder det fra direktøren. For sin planlægning og opfindsomhed har Kai Thor tidligere bl.a. modtaget bronze under Food Waste Sensivity /EPCAS Code of Conduct.