De nominerede til årets bedste frugt- og grøntafdeling er fundet
af PressemeddelelseJagten på årets bedste frugt- og grøntafdeling er gået ind
Der var hård kamp om pladserne, men nu er de seks nominerede til Frugt- og Grøntprisen 2015 fundet. Hvor er de friskeste tomater? Hvor hjælpes forbrugerne mest med inspiration til det næste måltid? Det har 14 dagligvarekæder de seneste dage kæmpet om. De har alle indstillet frugt- og grøntafdelinger fra hele landet til Frugt- og Grøntprisen 2015. Nu er det første udskillelsesforløb forbi, og seks butikker er blevet nomineret i to kategorier: Bedste frugt- og grøntafdeling i discount og Bedste frugt- og grøntafdeling i et super-/hypermarked. Prisen blev uddelt første gang i 2014 og bag den står Landbrug & Fødevarer med Foreningen Plan Danmark, DLG Food og Dansk Gartneri som partnere. Men selvom prisen er forholdsvis ny, har konkurrencen om nomineringerne været hård. - Det er kun andet år, vi uddeler Frugt- og Grøntprisen, men interessen for at deltage har været rigtig stor, og feltet har været endnu stærkere end sidste år. Der bliver virkelig gjort en ekstra indsats mange steder i landet for at lave indbydende og innovative frugt- og grøntafdelinger, siger Lærke Kirstine Lund, jurymedlem og seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer. Det er markedsdirektør i DLG Food og jurymedlem Jan Kristensen enig i, men han mener, at dagligvarekædernes indsats rækker ud over frugt- og grøntafdelingerne. - Vi kan se, at dagligvarekæderne tænker mere i hele måltider. Det er tydeligt hos alle de indstillede kandidater til prisen - og især hos de nominerede. Kæderne slipper ikke kunderne i butikkerne, men følger dem og hjælper dem hele vejen hjem i køkkenet. Det gør de ved at sætte varer sammen til måltidsforslag i butikken, komme med opskrifter og klæde medarbejderne på til at rådgive kunderne, siger Jan Kristensen. Han mener samtidig, at der er kommet mere fokus på medarbejderne i frugt- og grøntafdelingerne rundt omkring. - Vi kan se, at der en voksende bevidsthed omkring medarbejderens rolle i dagligvarebutikkerne. Det betyder, at der arbejdes for at tiltrække og fastholde kompetente medarbejdere. Derfor er frugt- og grøntprisen også blevet ekstra populær. Det er en anerkendelse, man gerne vil give sine medarbejdere, siger Jan Kristensen. De næste par uger skal juryen på uanmeldt besøg hos de seks nominerede i de to kategorier. Her skal de se, hvordan de nominerede frugt- og grøntafdelinger ser ud og fungerer i virkeligheden, så de kan afgøre, hvem der skal vinde Frugt- og Grøntprisen 2015. Vinderne i de to kategorier bliver offentliggjort på Fødevaredagen den 28. oktober i København. Her samles hele fødevarebranchen for at dele den nyeste viden og overvære prisuddeling til årets fremmeste navne fra branchen.
De nominerede er:
Discount:
Fakta, Frederiksborgvej i København NV
LIDL, Odense
KIWI, Birkerød
Super- og hypermarked:
Bilka, Hundige
Kvickly, Silkeborg
MENY, Hellerup
Frugt- og Grøntprisens jury:
Lærke Kirstine Lund, seniorkonsulent i Landbrug & Fødevarer
Jan Kristensen, markedsdirektør i DLG Food
Pernille Bech, projektleder, Sæson kampagnen / Dansk Gartneri
Malene Mosbæk, projektleder, Madkulturen