Drømmen om eget slagtehus måtte udskydes
af Eivind Sønderborg JohansenEn konkurrenceklausul betød, at slagtermesterparret Jytte og Roy Sørensen måtte vente fem år, før de kunne etablere egen virksomhed. Siden er det gået stærkt for parret
I fem år sidst i halvfemserne drømte slagtermesterparret Jytte og Roy Sørensen om at åbne eget slagtehus i Holsted uden at være i stand til at gøre det. De var nemlig bundet på hænder og fødder af en femårig konkurrenceklausul. Den var indgået med en partner, som de tidligere havde drevet virksomhed med. Men da tidspunktet for konkurrenceklausulens ophør nærmede sig, smøgede ægteparret ærmerne op og gik i gang med at bygge et helt nyt slagtehus i Holsted.
Støbte selv fundamentet
- Vi var selv med til at grave grund ud, støbe fundament og i det hele selv være med i byggeriet, så meget vi kunne, fortæller Jytte og tilføjer:
- Det ville vi ikke kunne i dag, da de vi både er blevet 15 år ældre og har fået flere børn siden dengang.
Jytte og Roy er henholdsvis 43 og 47 år i dag.
Det første dyr blev slagtet i det nyopførte Holsted Slagtehus i 2001. Dengang regnede parret med, at de skulle stå for det meste af driften selv med bare en enkelt pølsemager og en vaskedreng ansat. Men sådan er det ikke gået, for virksomheden har lige siden åbningen haft vokseværk med fremgang - også under finanskrisen - og tæller i dag 14 ansatte, når man medregner vaskedrenge/piger og andre deltidsansatte.
Mund til mund-markedsføring virker
Jytte og Roy har ellers aldrig gjort et stort nummer ud af at markedsføre slagtehuset, så vokseværket skyldes formentligt først og fremmest, at stedets ry for kvalitet og personlig service hurtigt har bredt sig ved hjælp af mund til mund-metoden siden åbningen 13 år tilbage.
- Det er den personlige betjening og den enkelte kundes individuelle behov, vi prioritere højest i kombination med det gode slagterhåndværk, for vi sætter begge to en ære i at kunne stå 100 procent inde for det kød og pålæg, som vi leverer til kunderne, siger Jytte og Roy samstemmende.
- Vi laver udskæringer, pålægs- og røgvarer efter kundernes individuelle ønsker. De kommer til os med de levende dyr, hvorefter vi tager over med slagtning og forarbejdning af kødet. Efter endt modning afhenter kunderne igen deres kød i de dele og udskæringer, de har bestilt, siger Jytte.
Kunderne kommer langvejs fra
Holsted Slagtehus’ kunder kommer ofte langvejs fra. De tager nemlig gerne turen fra både Østjylland, Syd og Sønderjylland foruden Midtjylland for at få slagtet og forarbejdet deres dyr i det lille slagtehus i Holsted nær Vejen.
Butik med fersk kød og røgvarer
Jytte og Roy har indrettet en lille butik i forbindelse med slagtehuset. Her tilbyder de et varieret udbud af pølser, pålæg og fersk kød. Også butikkens kunder, ligesom slagtehusets, kører gerne langt for at forsyne sig med slagtervarer.
Sortimentet er bredt. Det spænder over fx bag-selv-leverpostej og medisterpølse til hele pattegrise til grillfesten eller måske en halv af slagsen skåret ud til fryseren. Derudover er butikken også leveringsdygtig i færdige pølseborde/pålægsfade ud af huset.