Fagkonkurrencer og en ny julekonkurrence

af Per Aaskov Karlsen

Der blev dystet i 3 traditionelle klassikere i en ny intern jule-fagkonkurrence onsdag den 18. november blandt medlemmer af Danske Slagtermestre, nemlig udnævnelsen af landets bedste „Julemedister“, „Julepostej“ og „Julesylte“. Et dommerpanel bestående af 5 dommere bedømte de mange indsendte produkter. Selvom der er plads til nytænkning i sådanne fagkonkurrencer, er det ikke sikkert, at dommerne belønner denne nytænkning. Nogle af deltagerne havde været kreative med opskrifterne på de traditionelle klassikere, men man skal helst ikke pille for meget med de gamle klassiske opskrifter, hvis man vil opnå en god bedømmelse i en sådan fagkonkurrence. Produkterne skal vise det gode håndværk, den faglige kvalitet og den bedste smag, både når det gælder medister, postej og sylte.

Fagkonkurrencerne ved Foodexpo 2016

Der er stor bredde i årets fagkonkurrencer, som spænder lige fra „Danmarks bedste grillpølse“ til „Danmarks bedste frikadelle“ og til „Danmarks bedste hønsesalat“. Bredden i de 3 kategorier viser en lille flig af de mange klassiske opskrifter, som nutidens specialfødevarebutikker i slagterbranchen skal kunne mestre. (Ved seneste fagkonkurrence, som fandt sted i forbindelse med Foodexpo i 2014, var konkurrenceprodukterne leverpostej, spegepølse og rullepølse – red.) Udvælgelsen af finalisterne, der skal indgå i finalen, som afgøres på Foodexpo i marts 2016, fandt sted onsdag den 18. november 2015 hos Danske Slagtermestre i Odense, hvor et dommerpanel bestående af overdommer Per Jørgensen, Allégårdens Slagter, og 5 øvrige dommere bedømte de indsendte produkter. Dommerpanelet udvalgte de 5 bedste produkter inden for hver produktkategori (i hønsesalat dog kun 4 produkter), der går videre til finalen søndag den 6. marts 2016 på Foodexpo i MCH Messecenter Herning. Her kan de besøgende – efter at have fået smagsprøver af finaleprodukterne - stemme på den hønsesalat, grillpølse og frikadelle, man synes bedst om. Det produkt inden for hver af kategorierne, der opnår flest stemmer, vil blive kåret som „Danmarks bedste hønsesalat“, „Danmarks bedste grillpølse“ og „Danmarks bedste frikadelle“.

Finalister

i DSM’s 3 fagkonkurrencer, som afvikles søndag den 6. marts 2016 i MCH Messecenter Herning

Danmarks bedste grillpølse

• Bitten Slagter, Hobro - Krydderkarrypølse med kalkunstykker

• Slagter Lund, Frederiksberg - Sevilla-grillpølse

• Slagter Jacob, Kalundborg - Chili cheese grillpølse

• Stoholm Slagter - Grov griller

• Slagter Schmelling, Gilleleje - Oksegriller m. chili

Danmarks bedste frikadelle

• Albertslund Centerslagter - Karl Johan delle

• Pølsemageriet, Silkeborg - Fars frikadeller

• Slagteren på Møllevej, Thisted - Hjemmelavet frikadelle

• Slagter Maltesen, Birkerød - Maltesens håndæltede frikadeller

• Henrik Slagter, Dianalund – Frikadelle

Danmarks bedste hønsesalat

• Slagter Jacob, Kalundborg - Hønsesalat

• Slagteren i Højslev - Rustik hønsesalat

• Slagter Holmberg, Aalborg - Hønsesalat med bacon, surt og sødt

• Jens Christian Lundgaard, Humlebæk - Baggers hjemmelavede hønsesalat

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies