Gode budskaber om mad i december
af Fødevarestyrelsen / FødevareDanmarkFra den 1. december rulles Miljø- og Fødevareministeriets digitale julekalender ud over de sociale medier. Hver dag i december frem mod juleaften fortæller Miljø- og Fødevareministeriet en lille historie om mad, som FødevareDanmark opfordrer sine medlemmer til at tale med sine kunder om og gerne dele og ”like” på facebook.
Linket til Fødevarestyrelsens facebookside: https://www.facebook.com/foedevarestyrelsen/?fref=ts
Det er på Fødevarestyrelsens facebook, at julekalenderen dagligt vil blive lagt ud, og hvorfra man kan dele og "like", og opfordre jeres kunder til at gøre det samme. Alle kan også deltage i en quiz om madens herligheder!
Julekalenderen indeholder 24 små historier, som alle er nærværende for den madinteresserede dansker. Det kan fx være historien om, at vi i Danmark er kommet salmonellaen i æg til livs og derfor kan bruge rå æg i vores æggesnaps og på tataren. Eller at vi I Danmark har god dyrevelfærd og råvarer som efterspørges i hele verden pga. vores høje fødevaresikkerhed og kvalitet. Det er historier, som på en og samme gang styrker vores madkultur og udfordrer gamle myter om fødevarebranchen. Ambitionen med julekalenderen er, at få flere danskere til at interessere sig for den mad, vi spiser og få skabt et rum og en ny måde at tale om mad på, som ikke har løftede pegefingre og er bedrevidende, men som skal give større madglæde!
De 24 emner til julekalenderen 2016
1. Køb direkte fra stalddøren
2. Har du bakterier på menuen
3. Vi bruger alt fra grisen
4. Danske æg er salmonellafri
5. Madkultur i verdensklasse
6. Fisk er sundt
7. Pluk dine egne råvarer
8. Danske fødevarer efterspørges i hele verden
9. Tilsætningsstoffer kan også være gode
10. Spis brød til
11. Mad med et gran salt
12. Antibiotika og dyr
13. Når fødevare trækkes tilbage
14. Hurtig og sund mad
15. Høje krav til dyrevelfærd
16. Gå i byen med Ø-mærket
17. Bedst før kan stadig være godt
18. Fedt kan også være sundt
19. Find din smiley
20. Styr på pesticiderne
21. Mere inspiration, mindre madspild
22. Mærkning af fødevarer
23. Bedre forhold for danske kalve
24. Dyrevelfærdsmærket
Kilde: FødevareDanmark / Fødevarestyrelsen