Har du landets bedste kantine?
af Landbrug & FødevarerJagten på Danmarks bedste kantine intensiveres. Mange gode kantiner har været indstillet til den eftertragtede pris, og nu er de tre nominerede til Kantineprisen 2016 fundet. Frokostpausen er et velkommet afbræk i arbejdsdagen for mange. Her mødes kolleger på tværs af afdelinger og vender stort og småt over maden. Nogle steder er maden også ofte det store samtaleemne, fordi den er så god. Det gør sig gældende hos Ferring Pharmaceuticals, HOFOR A/S og Carnegie Investment Bank. Derfor er de tre kantiner netop blevet nomineret til Kantineprisen 2016. Det er 13. gang, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer uddeler Kantineprisen, og igen i år har juryen bedømt de indstillede kantiner efter en lang række kriterier, der rækker fra lokale råvarer, dialog med leverandører over spild og bæredygtighed til sæson, kvalitet og ikke mindst gode spiseoplevelser. Andreas Buchhave, der er jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer, siger: ”Alle de indstillede kantiner er blevet bedømt ud fra en bred palet af kvaliteter. Nogle steder har de måske et meget stort fokus på kvalitet, samarbejde med leverandørerne eller på, hvordan maden serveres. Andre igen gør meget ud af, at alle gæster i kantinen får en god madoplevelse. Konkurrencen har været hård, men fælles for de nominerede er, at de scorer højt på alle vores kriterier”. Andreas Buchhave fremhæver, at hver af de tre nominerede kantiner har kunnet vise – og overbevise – juryen om, at de tager ansvar, tænker samarbejde med leverandører ind og har fokus på den gode kvalitet i både råvarer og måltider. ”Det har været helt tydeligt for juryen, at de tre nominerede kantiner virkelig tænker hele fødekæden fra jord til bord ind i deres kantinekøkken. Det er ikke bare noget, de siger, det er helt klart noget, de praktiserer”, siger Andreas Buchhave.
Jury på hemmeligt besøg
I løbet af den næste måned kommer juryen på uanmeldt besøg hos de tre nominerede kantiner. På den måde får de en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner, som de kan tage med, når vinderen skal findes. ”Det er altid en fordel at se med egne øjne, hvordan en kantine drives. I juryen glæder vi os til at komme på besøg, og vi har meget store forventninger til de måltider, vi skal opleve rundt omkring i de nominerede kantiner,” siger Andreas Buchhave. Vinderen af Kantineprisen 2016 findes på den store branchedag ”Fødevaredagen”, der afholdes den 12. oktober i København.
De nominerede til årets Kantinepris 2016 er:
Køkkenchef Martin Appel, Ferring Pharmaceuticals
Restaurantchef Thomas Hermansen, Fazer Food Services A/S, HOFOR A/S
Kantineleder Christian Bak, Carnegie Investment Bank