Hvor er landets bedste kantine?

af Landbrug og Fødevarer

Rigtig mange gode kantiner var indstillet, og nu er de fire nominerede til Kantineprisen 2015 fundet. Rigtig mange glæder sig til frokostpausen, om ikke andet så fordi det er et afbræk i arbejdsdagen. Men nogle steder glæder man sig rigtig meget til frokosten på grund af maden. Det er tilfældet hos Mannov i København, COWI i Lyngby, Videncenter Thy-Mors i Thisted og SEB i København. Derfor er alle fire kantiner netop blevet nomineret til Kantineprisen 2015. Det er 12. år i træk, erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer uddeler Kantineprisen, og igen i år har juryen bedømt de indstillede kantiner efter en lang række kriterier, der rækker fra spiseoplevelse, valg af råvarer til madmod og værtsskab. -Alle de indstillede kantiner er blevet bedømt ud fra en bred palet af kvaliteter. Nogle steder har de måske et meget stort fokus på kvalitet og en holdning til lokale råvarer, et andet sted udviser de måske stort madmod og får deres kantinegæster til at prøve nye og anderledes retter og madvarer. Konkurrencen har været hård, men fælles for de nominerede er, at de scorer højt på alle vores kriterier, siger Andreas Buchhave, der er jurymedlem og ansvarlig for Kantineprisen hos Landbrug & Fødevarer. Han fremhæver, at hver af de fire nominerede kantiner har kunnet vise - og overbevise juryen om, at de tænker bæredygtighed ind i deres køkkener. - Det har været helt tydeligt for juryen, at de fire nominerede kantiner virkelig tænker hele fødekæden fra jord til bord ind i deres kantinekøkken. Det er ikke bare noget de siger, det er helt klart noget, de praktiserer, og det har betydet noget i nomineringerne, siger Andreas Buchhave.

De nominerede til årets Kantinepris 2015 er:

Køkkenchef Rasmus Bredahl, Mannov, København, Privat kantine

Køkkenchef Mads Præstmark, SEB, København, ISS kantine

Køkkenchef Henrik Barting, COWI, Lyngby, Meyer Kantiner

Køkkenchef Thomas Fisker, Videncenter Thy-Mors,Cheval Blanc Servicerestauranter

 

Jury på hemmeligt besøg

I løbet af den næste måned kommer juryen på uanmeldt besøg hos de fire nominerede kantiner. På den måde får de en førstehåndsoplevelse af de forskellige kantiner, som de kan tage med, når vinderen skal findes. - Det er altid en fordel at se med egne øjne, hvordan en kantine drives. I juryen glæder vi os til at komme ud på besøg, og vi har meget store forventninger til de måltider, vi skal opleve rundt omkring i de nominerede kantiner, siger Andreas Buchhave. Vinderen af Kantineprisen 2015 findes på den store branchedag ”Fødevaredagen”, der afholdes den 28. oktober i København.

 

Vinderen af Kantineprisen 2014 blev Liselotte Kira Gregers Andersen fra BDOs kantine i Århus, som på billedet får overrakt prisen på Fødevaredagen 2014. Kantinen drives af Cheval Blanc.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies