IFFA: Nyheder om ingredienser og tilsætningsstoffer
af PressemeddelelseSund kost, bekvemmelighed, traditionelle produkter og minus e-numre er nogle af tendenserne i forbrugernes efterspørgsel. Dette gælder også for krydderier, ingredienser og tarme, skriver IFFA messen i en meddelelse. „Clean Label“ har været en trend i kødsektoren i flere år. Forbrugerne ønsker ikke e-numre og unaturlige tilsætningsstoffer i produkterne. I stedet skal de være „fri for“ fx laktosefri eller glutenfri. Køderstatningsprodukter er nu også kommet hele vejen fra nichemarkedet for økologiske produkter og helsekost butikker til hylderne i dagligvarebutikkerne. I løbet af de senere år er markedet for gourmetprodukter genopstået. Forbrugerne er ikke længere kun interesseret i den laveste pris. Det åbner bl.a. markeder for gourmet-krydderier.
Salt reduktion
Brugen af salt i madlavningen er et af de emner, sammen med kalorier, fedt og sukker, der har været genstand for offentlig debat og diskussion i mange år. Verdenssundhedsorganisationen (WHO) anbefaler et maksimum på fem gram, mens den tyske Nutrition Society (Deutsche Gesellschaft für Ernährung – DGE) sætter grænsen ved seks gram. I Tyskland forbruger mænd omkring 10 gram salt per dag (I Danmark 9-11 gram) og kvinder 8,4 g (I Danmark 7-8 gram), mens 20-30 procent af tyskerne siges at være „salt-følsomme“. På dette års IFFA vil der være præsentation af ideer til at reducere indholdet af salt i kogt pølse og kogt skinke, uden at det går ud over smagen. Salterstatninger kan også bruges i forbindelse med produktion af convenience-mad, bl.a. i produktionen af supper og saucer.
SALT FAKTA
De officielle anbefalinger er i Danmark 6 gram for kvinder og 7 gram for mænd. På længere sigt anbefales, at saltindtagelsen sænkes til 5-6 gram pr. dag.
IFFA 2016
960 udstillere fra 47 lande udstiller i Messe Frankfurt i dagene 7.- 12. maj 2016. På de mere end 110.000 kvadratmeter udstillingsareal, vil producenterne præsentere innovative teknologier, tendenser og fremtidsorienterede løsninger. Der forventes omkring 60.000 besøgende fra 140 lande.