Kogeborde, kipstegere og kipgryder

af Per Aaskov Karlsen

Alle professionelle køkkener - store som små - er hele tiden på udkig efter effektiviseringsmuligheder. Nu er en helt unik serie af dansk udviklede kogeborde, kipgryder og kipstegere, som bygger på mere end 25 års erfaring og know-how inden for udvikling og produktion af udstyr til storkøkkenbranchen fra virksomheden NORQi på markedet.

Markedets første induktionskipgryder

Hvorfor har vi ikke set de produkter tidligere? - kan man med rette spørge. Induktion er en kendt teknologi, men den har hidtil været fraværende i storkøkkenbranchen. Nu er den her, og virksomheden NORQi tilbyder nu både kipgryder, kipstegere og kogeborde baseret på induktionsteknologi. Præcision, effektivitet og ikke mindst tidsbesparelse er nogle af nøgleordene for de nye induktions-kipgryder fra NORQi. Maskinerne er udviklet af ildsjælene Søren Hansen, Torben Holm og Jesper Larfort fra NORQi, som har mere end 25 års erfaring med produktudvikling af maskiner til storkøkkenbranchen. Med den nye induktions-kipgryde fra NORQi følger Tilberedningsmuligheder i køkkenet, som tidligere ikke har været aktuelle i en kipgryde kontekst. Kipgryden kan blandt andet bruges til sous-vide, kogning og til at stege og brune elementer i madlavningen. Muligheder der alle er tilvejebragt af det store spænd i temperaturer, særligt bruning, da denne tilberedningsmetode kræver temperaturer på 140° eller over. Desuden besidder kipgryden fra NORQi en digital styring via et touchpanel, der giver muligheden for at styre varmen præcist og direkte alt afhængig af emnet, der skal tilberedes. Faktisk kan man styre varmen helt ned til 1 grads præcision. Denne præcision er blandt andet essentiel i tilberedningen af sous-vide, men også ved enhver anden tilberedning. Almindelige kipgryder drevet af damp og temperaturer kan arbejde mellem 80° og 120°, hvorimod kipgryder på induktion kan arbejde med temperaturer på mellem 40° og 200° – altså et spænd på hele 160°.

Energi- og rengøringsvenligt og meget driftssikker

Et induktionskogebord er meget effektivt, og det kan give store energibesparelser i køkkenet. Varme overføres direkte fra zone til gryden uden spildvarme og uden overskudsvarme til køkken og gene for køkkenpersonale. Induktion er energibesparende, hvilket er godt for den samlede økonomi og miljøet. Kogebordet er udført i rustfrit stål med fokus på rengøringsvenlighed og sikring af driftssikkerhed. Der er mulighed for at tilkøbe en hæve/sænke funktion. Udover dette tilbyder NORQi 3 års garanti på komponenterne i kogebordet, fortæller Jesper Larfort til Fødevaremagasinet.

Kogeborde og kipstegere gør en travl hverdag lettere

Udviklingen af NORQi’s kipstegere, kipgryder og kogeborde bygger på et meget tæt samarbejde og en direkte dialog med branchens folk; såsom kokke, køkkenchefer, slagtere og indkøbere, samt på en solid brancheerfaring. Kipstegerens digitale styring giver mulighed for at styre varmen præcist og direkte i forhold til emnet, som skal tilberedes. En kipsteger bygget med induktion sikrer en meget effektiv varme og hurtigst mulig opvarmning; 0-200° C på 90 sekunder. Derfor kan denne kipsteger bruges bredt til tilberedning som kogning, pochering, fritering, bruning eller til varmholdelse. Induktionens effektivitet er med til at sikre en effektiv varme, selv når panden belastes med større mængder.

Case - Møllekroen

Møllekroen i Odense er en af de virksomheder, som anvender NORQi’s produkter. - Søren Grønning, som er indehaver af Møllekroen fortæller til Fødevaremagasinet:- Vi har haft kipstegeren med induktion i ca. 2 ½ års tid og kipgryden i ca. 1 ½ år. I tæt samarbejde med NORQi hjælper vi med at teste produkterne og løbende forfine produkterne. Det positiveer, at det er enormt energibesparende. Alle vil gerne spare noget på elregningen. Kipstegeren synes jeg er et meget spændende produkt fortsætter Søren Grønning. - Vi har 2 kipstegere – en gammeldags og en ny induktions-kipsteger. Forskellen i ventetid, inden vi kan komme i gang med at anvende kipstegeren, er ca. 10 minutter. Induktions-kipstegeren er klar med det samme, mens den gammeldags er 10 minutter om at komme op på den ønskede temperatur. Endvidere kan induktions-kipstegeren indstilles præcis til et bestemt antal grader, hvis der fx skal steges spejlæg eller varmes pølser til natmad. Den gamle kipsteger har 9 niveauer – så det er mere usikkert, hvad temperaturen lige bliver. -En anden stor fordel er, at selvom Induktions-kipstegeren er energivenlig, så spares der også arbejdstid. Vi har haft energivenlige ovne og opvaskemaskine, men fx oplevet at den ekstra tid, opvaskemaskinen bruger, bliver ædt op af den tid, som opvaskerne skal vente til opvaskemaskinen er færdig. Her op til jul kunne vi ved hjælp af induktionsteknikken varme risengrøden i kipgryden ved en konstant forudindstillet temperatur, når der skulle røres i grøden, så svindet kan minimeres i forbindelse med at lave ris a la manden, fortæller Søren Grønning. I øvrigt er personer bag NORQi ekstremt nørdet på den gode måde, smiler Søren Grønning. – De hører gerne på vores detaljerede behov, som eksempel kan jeg nævne, at når vi skulle tippe eller kippe med kipgryden og slap knappen rykkede den en lille smule tilbage. Det er en super standard løsning, men den passede ikke helt til os, så ændrede de det, så personalet selv kan indstille det i køkkenet, slutter Søren Grønning.

Møllekroen har mere end 27 års faglig erfaring – og Helle og Søren Grønning har i de sidste 19 år drevet Møllekroen med stor succes, både med Diner Transportable og fester i smukke lokaler. I det kreative køkken er målsætningen at lave mad af høj kvalitet hver eneste dag. Møllekroen bruger tid på at tilberede maden, alt bliver lavet fra bunden af – og der bruges altid de bedste råvarer. - Vi går aldrig på kompromis med noget – for kvalitet er vores største prioritet, fortæller ejer Søren Grønning og fortsætter: - Vi leverer lækkert tilberedt mad ud af huset og catering af friske råvarer til enhver tænkelig begivenhed, familiefester, receptioner eller forretningsarrangementer, og har kunden specielle ønsker, er vi behjælpelig med at opfylde dem. Vore buffeter er flot anrettet – lige klar til bordet, slutter Søren Grønning. Kipstegere og kipgryder fra NORQi er meget energivenlige.

 

FAKTA

Induktion

Opvarmningsprincip ved induktion er baseret på teorien om en elektrisk leder i et magnetfelt. Induktionsspolerne under glaspladen eller stegepladen genererer et højfrekvent (20000 svingninger /sekund) magnetfelt i gryden eller på stegeoverfladen. Dette vekslende magnetfelt inducerer hvirvelstrømme, som opvarmer bunden direkte med minimalt varmetab. Alle professionelle køkkener - store som små - er hele tiden på udkig efter effektiviseringsmuligheder. Nu er en helt unik serie af dansk udviklede kogeborde, kipgryder og kipstegere, som bygger på mere end 25 års erfaring og know-how inden for udvikling og produktion af udstyr til storkøkkenbranchen fra virksomheden NORQi på markedet.

Vil du høre mere?

NORQi’s induktionsprodukter forhandles af tre forhandlere i Danmark, nemlig Ken Storkøkken, Bunzl og O.C. Bjerregaard A/S. Hvis du vil høre mere kan de enkelte konsulenter hjælpe, men ellers kan Jesper Larfort kontaktes hos NORQi på tlf. 71 95 60 31. Mød også NORQi på Foodexpo 2020.

 

 

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies