Kvaliteten står ved magt
af KILDE: SLAGTER LAMPEKvaliteten er i fokus i det sønderjyske, familiedrevet pølsemageri i Hammelev, og produkterne testes løbende i fagkonkurrencer i ind- og udland. I en tid med fokus på pris og billige produkter på markedet, er det essentielt at få kvalitetsstemplet fra fagfolk i slagterbranchen og holde fast i det gode håndværk, som har været kendetegnende for Slagter Lampe gennem tre generationer. I år høstede Slagter Lampe den store ærespokal og k stor anerkendelse for sine produkter ved fagkonkurrencen på IFFA-messen i Frankfurt. Det var derfor en stolt direktør, der kom hjem med 22 medaljer i et bredt felt af grillpølser, brunchpølser og ølpølser, de 21 var af guld og en i sølv. ”Jeg deler denne anerkendelse med mine medarbejdere og er utrolig stolt over resultatet. Min farfar har altid sagt, ”Steen, du må aldrig gå på kompromis med kvaliteten”, og de ord er stadig lov i vores pølsemageri," fortæller Steen Lampe.
Steen er særligt glad for guldmedaljerne til Jubilæums Ringriderpølser og Kålpølser. Disse to sønderjyske specialiteter ligger hans hjerte nær. Kålpølsen blev lavet første gang tilbage i 1939 og traditionelt spist ved juletid sammen med kål, heraf navnet. I dag bruges den også som smagsgiver i simreretter og er blevet et stort hit på grillen. De sønderjyske ringriderpølser har deres oprindelse fra ringridning i Sønderjylland, og ere forbrugere har nu fået smag for denne specialitet. Årets to grillnyheder blev da også trykprøvet i konkurrencen. - Det er altid spændende at få vurderet nye varianter, som man har gået og nørdet med over vinteren, og ikke desto mindre dejligt, at de faldt i dommernes smag, udtaler Steen Lampe. De nye varianter Padron inspireret frankfurter og Cheese & Onion frankfurter laves til både foodservice og detailbutikker.