Københavnske slagtere blev kåret til landets bedste
af Per Aaskov KarlsenLandets bedste slagere blev kåret ved Fødevaredagen 2020, som i år fandt sted på Hindsgavl Slot ved Middelfart og digitalt. Frederiksberg løb med begge slagterpriser her i 2020. Slagtermester Peter Lindholm Nielsen fra Slagter Friis på Frederiksberg og slagtermester Christian Balle fra Meny i Domus Vista på Frederiksberg. De er nemlig kåret som henholdsvis den bedste private slagter og den bedste slagter i et dansk supermarked. Prisen som årets bedste slagter uddeles hvert år på Fødevaredagen, der er arrangeret af Landbrug & Fødevarer og fødevarebranchen.
Nutidens slagter
Slagteren anno 2020 skal kunne en del mere end skære i kødet. Man skal også have viden om hele måltidet, fremstille lækre måltidsløsninger og vejlede kunden til et godt resultat hjemme i køkkenet. Alt det har en jury bestående af fagfolk og ”mystery shoppere” bedømt ved uanmeldte besøg hos de nominerede. De to vindere kunne rejse fra Hindsgavl Slot ved Middelfart med en flot anerkendelse i bagagen, mente jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer Hanne Castenschiold. - Det har været kendetegnende for årets nominerede, at der er et højt fagligt niveau og masser af inspiration at hente. Det gælder både for så vidt angår kød som pølser og frokost- og middagsretter. Vinderne skiller sig ud ved at være ekstra dygtige på alle parametre.
Stor glæde over prisen hos Slagter Friis
Hos Slagter Friis er man med på de nyeste trends inden for måltidsløsninger og convenience og gør en ekstra indsats for at vejlede kunden bedst muligt. Derfor varmede prisen meget, da Peter Lindholm Nielsen stod på scenen til prisoverrækkelsen. - Det er sindssygt og vildt fedt. Det har været det hele værd. Det at være Danmarks bedste slagter betyder også, at man har Danmarks bedste medarbejdere. Det var et rigtig stærkt felt med dygtige kolleger. Derfor er jeg også ekstra stolt over at have vundet, siger Peter Lindholm Nielsen.
Som følge af COVID-19 restriktionerne blev Fødevaredagen i år primært afholdt digitalt. Uddelingen af de traditionsrige fødevarepriser blev dog vanen tro overrakt fysisk på selve Fødevaredagen.
Kilde: Landbrug&Fødevarer