Kød og kaviar i Hammel
af Torben Svane ChristensenAlt I Kød i Hammel kan levere alt fra mormor-retter til den fineste kaviar og sous vide-tilberedt luksusrullepølse. Kunderne er store kæder og restauranter, men private kan også komme ind på adressen og købe produkter via en Ipad. På årets første dag åbnede Alt i Kød i Hammel. En fødevareproducent med et bred udvalg og flere koncepter. Her kan kunderne få alle former for udskæringer, sous vide-tilberedte retter og frisk fisk, hummer og kaviar.
– Vi tror, at det kan være farligt kun at satse på én ting, så vi har valgt at have flere ben at stå på, så vi ikke er så sårbare, fortæller Peter Madsen, der ejer Alt I Kød, og han har blandt andet arbejdet for Tulip. Sammen med Allan Rasmussen, der er slagter, og som har haft slagterafdelingen i Rema 1000 i Skive i 18 år, så de to en mulighed for at lave en ny virksomhed med et stort varieret udvalg af kød og fisk til erhverv og private.
Aftaler med kæder og restauranter
Alt i Kød havde inden åbningen lavet aftaler med større butikskæder og restauranter, der gerne ville aftage produkter. - Ja, vi er kommet godt i gang. Når andre store producenter lukker, så drysser der lidt ordrer på mindre producenter som os. De store kæder køber blandt andet vores mormorretter, der ikke skal ses som en konkurrent til Dagens-ret ude i butikkerne. Blandt kunderne er også professionelle køkkener og restauranter. Vores styrke er, at vi er meget fleksible i forhold til kundernes ønsker, understreger han, og han fortæller, at han også har fået forespørgsler fra slagterbutikker, der gerne vil have lavet produkter, som de kan sælge i deres butikker
Sender med Xpressen
I produktionslokalerne bliver der stegt frikadeller til den store guldmedalje på gammeldags manér, men der bliver også brugt andre produktionsmetoder. - Vores kok bruger sous vide til mange produkter, og vi kan levere færdigretter som ølbraiseret nakkefilet eller kalvesteg stegt som vildt med tilbehør som forkogt ris eller kartofler og sovs, der bare lige skal varmes, inden de kan servere det for deres gæster, siger han.
Når sjællandske restauranter eller kunder andre steder i landet bestiller, bliver ordren sendt med fragtfirmaet Xpressen i termokasser til levering dagen efter. - Det er en lidt dyr løsning, men vores kunder vil gerne betale det ekstra, siger han. Alt I Kød har også selv en kølebil, som de leverer varer til kunderne med.
Skal bruge flere ansatte
Firmaet har fire ansatte på nuværende tidspunkt, og der er nok at lave. Blandt andet med at stege frikadeller og lave forloren hare. - Det vil vi gerne producere mere af, og vi har også flere og flere ordrer på det. Så vi skal nok ansætte flere snart, siger Peter Madsen, der også forventer en øget efterspørgsel på varer, når grillsæsonen begynder. Alt I Kød får deres pølser fra Pølsemageriet i Silkeborg.
Bestilling på Ipad
Der er ikke en fysisk butik på adressen i Hammel, hvor produkterne ligger klar på køl til kunder, der kommer ind fra gaden. - Hvis man kommer ind som privatkunde, kan man udfylde en ordre på en Ipad, og så henter en af vores ansatte varen, der tit bliver produceret med det samme. Det minimerer vores spild, og vi kan også nedbringe vores energiudgifter, fordi vi ikke skal bruge strøm til inventaret i en butik, siger Peter Madsen. Kunden kan også bestille hjemme fra sofaen via hjemmesiden www.altikod.dk og få det tilsendt. - Ideen med den her virksomhed var at tænke ud over den traditionelle slagterbutik. Det gør også, at vores forretning er nem at skalere op og ned efter behov. Vores tankegang er nok meget jysk og jordnær; vi udvider med flere maskiner, når der er behov for det, siger han. Alt I Kød bruger Facebook og google adds i deres markedsføring, og så har de en stor skærm ude foran deres bygning, hvor der også kører tilbud på deres produkter. Skærmen er leveret af Servisto.
Den danske røde ko
Peter Madsen oplyser, at man fortrinsvis vil sælge dansk kød og gerne fra mindre producenter. - Vi samarbejder blandt andet med Højvang Økologi, der er i gang med at avle på den røde danske ko, og dem skal vi sælge og distribuere kød for.
Levende hummere og trøfler
Men det er ikke kun kød fra firbenede dyr, som kan bestilles og købes i Hammel. - Ja, vi sælger ikke kun kød og retter med kød. Vi er en moderne fødevareproducent, og står kunderne - det kan både være private og erhvervskunder - og skal bruge fisk, kan det bestilles fra samarbejdspartnere i Hanstholm og Thy til levering dagen efter, siger Peter Madsen. Alt I Kød fører også kaviar fra Caviar Magnatum og trøfler – både sorte og hvide. Det er også muligt at købe levende hummer og frisk stenbiderrogn.
FVM, marts 2023