Lille økologisk leverandør til foodservicesektoren
af Per Aaskov KarlsenSelv om slagtervirksomheden Slagtergården Holbæk allerede i 1988 satsede alt på at omlægge driften til økologisk kød, sætter virksomheden fortsat en ære i at være lille. - Vi er stadig små, fortæller slagtermester Karsten Andersen til Fødevaremagasinet. - Vi er en af de få virksomheder, der hele tiden har satset på foodservicesektoren, hvorimod de store charcuterileverandører har satset på dagligvaresektoren, fortsætter Karsten Andersen. - Foodservice sektoren er et helt andet segment med meget størresalgsenheder. Når der skal leveres til institutioner, kantiner, kæder og cateringvirksomheder kræver det større salgsenheder end til dagligvaremarkedet og de enkelte husholdninger. Vi har været utrolig heldige med at være med på det rette tidspunkt, og selvfølgelig har jeg ind i mellem tænkt på, om det her går godt. Vi har været stærke og har primært i Københavnsområdet oplevet stor efterspørgsel efter vore produkter. Fx da Københavns Kommune i slutningen af 90’erne satte økologi på den politiske dagsorden, gav det troen på, at det ville lykkes på sigt. Vi gik over til 100 % økologi i 1996, og det har været med til at tydeliggøre virksomhedens position som en professionel økologisk leverandør med ensartede produkter af en høj kvalitet. Vi leverer i dag til hele landet med Storkøbenhavn og Nordsjælland som de største aftagere geografisk set.
Salg til foodservicegrossister
Markedet for økologisk kød er ikke så stort endnu, og vi har hele tiden fokuseret på at producere tingene, som da vi var endnu mindre – med den etik og det gode slagterhåndværk, som vi gerne vil stå for. Vore kunder er de store foodservicegrossister, som vi nu har leveret til i en del år. Med vore 10 medarbejdere tilbyder vi et stort sortimentaf økologiske kødvarer, og vi er nok især kendt for vores spege- og ristepølser, hvis vi skal fremhæve nogle produkter, der ”stikker lidt ud”. Vi deltager med en lille stand på Copenhagen Food Fair i dagene 22.- 24. februar, hvor vi glæder os vil fortælle, hvem vi er, til relevant køkkenpersonale i Foodservicesektoren. Vi vil gerne fortælle historien, økologi er jo ikke kvalitet i sig selv, og vi vil derfor på messen fortælle, hvorfor man skal købe økologisk kød og charcuteri, udtaler slagtermester Karsten Andersen. - Messen giver os en unik mulighed for at tale medkøkkenpersonalet på en anden måde end til daglig. Vi vil naturligvis også gerne tale med detailhandelen om nye, mulige samarbejder, slutter slagtermesteren.
Fakta
Selve slagterbutikken i Holbæk blev etablere for mere end 100 år siden i Smedelundsgade 23 i Holbæk. Slagtergården Holbæk forsøger i videst mulig omfang selv at udvælge de dyr lokalt på bondegårde, for at sikre så kort transporttid som muligt til den videre slagtning og senere forædling og produktion. Muligheden for at spore de enkelte kødstykker via de såkaldte CKR numre, sikrer at de økologiske principper overholdes i hele forsyningskæden. Læs mere på forretningens hjemmeside på www.slagter.dk. Slagtergården Holbæk udstiller på stand E Øko 038 på Copenhagen Food Fair 2015.