Mangfoldig mad til frokost og fester
af Torben Svane ChristensenSylvest & Bang har kundens ønsker i fokus, og cateringvirksomheden leverer både vegansk mad til frokostkunder, helstegt pattegris med fadøl og gourmetmiddage til fester. Snart lancerer virksomheden også den første produktserie fra sit eget produktionsselskab, og det er planen, at flere gourmetprodukter skal udvikles.
En barndomsven, Anders Bang Olsen, til brødrene Kim og Lasse Sylvest Hansen, drev en lille thai restaurant med aften-åbent i Søborg. Da forretningen kun havde åbent om aftenen, så fik brødrene den idé, at de kunne bruge lokalet om dagen til at lave frokostordninger og anden catering. Det var tilbage i august 2015, og siden er det gået stærkt for Sylvest & Bang.
- Vores lille cateringvirksomhed blev hurtig en succes og voksede sig større i vores lokale, så det blev til sidst en naturlig udvikling, at restaurantdelen blev droppet, og vi kun lavede frokostordninger og catering fra adressen, fortæller Kim Sylvest Hansen, der er direktør og partner i Sylvest & Bang.
Større lokaler
I slutningen af 2016 var der så meget gang i forretningen, at lokalet var blevet for småt til tilberedelsen af de mange frokostordninger samt diverse catering. - Så vi fandt de her lokaler i Sydhavnen, hvor der også er et lokale, som vi har mulighed for at leje ud til arrangementer og events, fortæller Kim Sylvest Hansen, der er udlært kok. Han har siden 2002 arbejdet både som køkkenchef og restaurantchef samt Food & Beverage Manager. Han har lavet mad på nogle af landets bedste restauranter og var restaurantchef på Michelin-restauranten Grønbech & Churchill, inden han gik selvstændig med Sylvest & Bang. Broderen Lasse Sylvest Hansen er ikke længere med i virksomheden, men nye energiske kræfter er siden hen kommet til.
I 2018 trådte Claes Bohn-Willeberg, der sammen med Anders Bang Olsen driver et rådgivende ingeniørfirmaet på Christianshavn, ind i Sylvest & Bang som medejer. - Vi har alle en fælles interesse for kvalitetsmad, og vi er en ”sulten” virksomhed, der gerne vil være firstmovers med for eksempel nye produkter fra vores produktionsselskab, der skal lave highclass specialiteter til det kræsne, selektive kundesegment, som skal sælges i blandt andet Irma, siger han. Det første produkt bliver en økologisk chilisauce-serie, der efter planen kommer i butikkerne til marts-april næste år.
Vegetarisk vækst
Kim Sylvest Hansen så også hurtigt, at der var et udækket behov i markedet for veganske frokostretter og veganske menuer til fester. For ham er det vigtigt, at vegetariske retter og vegansk frokost ikke bare skal ses som en mindre spændende version af de “oprindelige retter”. - Jeg går op i, at de veganske retter skal være lige så varierede og smagfulde som vores andre tilbud. Vi leverer til små og store virksomheder, og for mig er det altafgørende, at alle ansatte, om de er vegetarer eller har en madallergi, kan få en lækker frokost, siger han og fortæller, at Sylvest & Bang, takket være et samarbejde med en dygtig SEO-partner er helt i top, når kunder søger på ”vegetar catering” på google. - Jeg blev blandt andet kontaktet af en kvinde fra det sønderjyske, der skulle holde et bryllup, hvor hun gerne ville have en menu bestående udelukkende af veganske retter, og hun havde fundet os på nettet. Jeg tager gerne, hvis det ender med en aftale, en tur til Jylland for at lave mad til et bryllup eller et andet arrangement, siger han.Sylvest & Bang samarbejder med leverandører som Hørkram, Ostebørsen og Bøje Kød Engros samt en selekteret række af samarbejdspartnere, der, ifølge Kim Sylvest Hansen, deler deres fokus på topkvalitet og velsmag.
Inspiration fra ansatte
Holdet bag Sylvest & Bang er en varieret sammensætning af kulturer, og mangfoldigheden smitter af på den mad, der bliver lavet i køkkenet. - Ja, jeg kan få inspiration til en ny ret fraalle vores medarbejdere, og når man har med madlavning at gøre, så det er vigtig at lade sig inspirere fra nye kogebøger og de sociale medier, men der er selvfølgelig også frokostklassikere, der aldrig går af mode, som lasagne og moussaka, der også kan laves som en vegetarisk udgave. Men vi har også vores Mormor Køkken med klassiske retter. Det handler om at sætte sig ned med kunderne og så lytte til deres ønsker og måske give dem noget ekstra, som de ikke lige havde i tankerne, siger han. Kim Sylvest Hansen kunne også godt tænke sig at lave in-house-kantineordninger ude hos kunderne.
- Lysten er der, og vi er i dialog med firmaer, der kunne være interesserede. Firmaer, der godt kunne tænke sig et alternativ til de store spillere på markedet. Vi har den fordel, at vi har en meget flad struktur, og der er ikke langt fra en kundens ønske til, at vi kan opfylde det, siger han.
Branchen skal stå stærkere
Kim Sylvest Hansen sidder med i bestyrelsen i Danske Frokost- og Cateringleverandører, DFCL. Det er en interesseorganisation og forening for cateringfirmaer og lignende virksomheder, der leverer mad ud af huset, fx til kantiner, frokostordninger og enkeltstående arrangementer. Foreningens formål er at understøtte medlemsvirksomhederne med vejledning og netværk og at skabe et forum for kvalitetsbevidste frokost- og cateringleverandører. - Jeg kendte selvfølgelig til mange af de andre virksomheder i branchen i forvejen, men der manglede et forum, hvor vi kunne få et tættere sammenhold og give hinanden sparring samtidig med, at vi kan fremstå mere ensartet ud ad til, så kunderne, trods vores forskellighed, ikke skal være i tvivl om, hvad de får, når de handler med medlemmer af DFCL. Det vil jeg gerne arbejde for, og næste gang mødes medlemmerne af DFCL her hos mig, siger Kim Sylvest Hansen. At DFCL er en del af paraplyorganisationen FødevareDanmark, ser han som en stor fordel. - Det er jo en blåstempling af vores virksomheder og vores produkt, og det forpligter os som medlemmer til at overholde en række retningslinjer blandt andet i forhold til aflønning af vores ansatte. Så det bliver lidt en eksklusiv klub, siger Kim Sylvest Hansen fra Sylvest & Bang.
November 2019.