Medaljeslagter nomineret som årets fødevarehelt

af Lindskov Communication

Helte går ikke nødvendigvis med kapper. I nogle tilfælde går de i stedet med forklæde. Det gør de i hvert fald hos Slagter Frimann i Roskilde, som netop er blevet nomineret til titlen som ”helt” – nærmere bestemt ”Food Skills Hero” – i Arlas Generation Food Awards konkurrence 2020. Arla har skabt konkurrencen Generation Food Awards for at hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner blandt børn og unge. I den anledning uddeles der hvert år en pris i syv forskellige kategorier. Én af kategorierne er ”Food Skills Hero”, som går til årets bedste indenfor fødevarehåndværk. Til årets prisuddeling, som foregår onsdag 26. februar 2020 kl. 17.00 i Industriens Hus på Rådhuspladsen i København, er Slagter Frimann i Roskilde nomineret som én ud af blot tre.

Hos Slagter Frimann er slagtermester Palle Christensen glad for nomineringen: - Jeg synes, at det er rart, at man lægger mærke til, at sådan en slagterforretning som vores faktisk gør en masse for håndværket, lyder det fra Palle Christensen og fortsætter: - Det er en anerkendelse af forretningens høje faglige standard og af de dygtige medarbejdere, vi har. Det er noget, vi kan bruge til noget i forhold til medarbejderne, og som vi også kan vise frem for alle de loyale kunder, vi har, og som giver os deres anerkendelse hver gang, de kommer i butikken.

Palle Christensen fra Slagter Frimann fremhæver, at der heldigvis er kommet større fokus på godt håndværk de senere år. Forbrugerne går ikke længere kun efter de billigste produkter i supermarkederne, men sætter pris på kvalitetsprodukter, som er fremstillet af fagfolk, der kan deres håndværk. Og den udvikling er en pris, som ”Food Skills Hero” er med til at underbygge: - Det er jo ikke, fordi vi går rundt og opfatter os som helte, bare fordi vi gør vores arbejde godt og fastholder nogle håndværkstraditioner, siger Palle Christensen – men det er selvfølgelig rart at få et ekstra klap på skulderen. Det gør, at vi lige retter skuldrene lidt mere, og derfor er vi da lykkelige for at blive nomineret til årets pris. Som vi selvfølgelig håber, at vi vinder.

Anerkendelsen fra Arla kommer ikke alene. I løbet af de sidste par år er tre Slagter Frimann-svende blevet anerkendt med medalje ved deres svendeprøve. Senest blev slagtersvenden, Rikke Hansen, udlært med en flot guldmedalje. Til foråret skal hun derfor møde HM Dronning Margrethe, som den tredje i rækken af Slagter Frimann-svende. Arlas prisuddeling er den 26. februar og slagtermesteren vil med glæde bringe prisen hjem til forretningen i Roskilde.

FAKTA

Arla vil gerne hylde dem, der gør noget særligt for at skabe gode madvaner for børn og unge. Derfor har Arla skabt initiativet Generation Food Award. Generation Food Award er en årlig prisuddeling, der i syv kategorier kårer aktører, som i årets løb har ydet en ekstraordinær indsats og været med til at forme den kommende generations gode madvaner. Juryen til årets awardshow udgøres af professor i madkundskab, læring og trivsel Karen Wistoft, formand for Rådet for Børns Læring Charlotte Rønhof, ernæringsekspert og forfatter Christian Bitz, direktør for Madkulturen Judith Kyst samt direktør i Arla Fonden Sanne Vinther. Læs evt. mere på: https://www.arla.dk/om-arla/bedre-madvaner/generation-food-award/. Slagter Frimann har ligget i Roskilde i knap 40 år og indehaves i dag af slagtermester Palle Christensen som overtog forretningen i 2011. https://www.slagterfrimann.dk/

Februar 2020

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies