Mormormad er et hit i Cafeteria Storebælt
af Eivind Sønderborg JohansenBåde ministre, direktører og chauffører sætter pris på gammeldags retter med brun sovs, som cafeteriaet har gjort til sit varemærke. Vi laver Danmarks bedste kamstegsandwich. Ordene kommer fra Kasper Østergaard, indehaver af Cafeteria Storebælt i Korsør. Der er tydeligvis noget om snakken, for cafeteriaets medarbejdere laver sandwichs af over 25 tons kamsteg om året.
Gud og hvermand spiser i cafeteriaet
- Vi har mange chauffører som kunder. Flere af dem har sagt, at Cafeteria Storebælt er det eneste sted i landet, hvor de kan holde ind og få et ordentlig måltid for en rimelig penge, siger Kasper Østergaard og tilføjer: - Det er ikke kun chauffører, der sætter pris på vores retter. Folk fra alle samfundslag kommerher. Vi har både ministre, direktører og håndværkere som kunder. Når vores mad er populær, tror jeg, at en væsentlig forklaring er, at vi laver alt selv fra bunden lige fra saucer til tilbehøret til retterne. Kasper Østergaard overtog cafeteriaet for halvandet år siden. Han serverer gammeldags mormormad med brun sovs for gæsterne. Svensk pølseret og biksemad er på menuen hver dag sammen med kamstegssandwichen. Dertil kommer dagens ret, der fx kan være frikadeller, karbonader, bøf med bløde løg eller culottesteg ledsaget af brun sovs.
Kasper har mange jern i ilden
Kasper Østergaard er en travl mand. Foruden Cafeteria Storebælt driver han Ostergaard Ost og Specialiteter i Middelfart. I november 2016 overtog han endnu en osteforretning, Klingenberg Ost i Odense. Derudover er han formand for Ostehandlerforeningen for Danmark. Med så mange bolde i luften har Kasper kun har tid til at arbejde i cafeteriaet tre dage om ugen. De øvrige dage er det Kaspers mor, Jette Østergaard, der styrer tropperne i Korsør. Cafeteriaet har 16 medarbejdere. - Min mor ville egentlig til at gå på pension, siger Kasper, men så fik jeg hende overtalt til i stedet at arbejde i cafeteriaet, og det er en rigtig god løsning.
Medlem af SMV Fødevarer
Kasper Østergaard har valgt at melde sig ind i SMV Fødevarer efter overtagelsen af Cafeteria Storebælt. - Jeg vurderede, at det var den organisation, der bedst kunne varetage mine interesser, lyder meldingen. Ny visuel identitet fra A til Z Cafeteria Storebælt har allerede haft gavn af SMV Fødevarer.
Kasper Østergaard har brugt grafisk designer Emil Momsen fra interesseorganisationen til at forny stedets visuelle identitet fra A til Z. Emil Momsen har udarbejdet et ny logo til cafeteriaet og skabt skilte og bannere til udendørs brug. Dertil kommer nye menukort og skærme i cafeteriaet