Pernille fra Slagteren og Kokken vandt DM i Skills
af PressemeddelelserDa vinderne i de forskellige discipliner ved DM i Skills lørdag eftermiddag den 20. januar blev råbt op i Messecenter Herning, var den 24-årige Pernille Løvig Nielsen i mellem. Hun var bedst blandt alle de talentfulde gourmetslagtere, og hun fik overrakt beviset som vinder af DM i Skills af statsminister Lars Løkke Rasmussen. - Det var en helt vild og superfed oplevelse, og jeg havde slet ikke forventet det. Så jeg er virkelig glad og lettet efter en lidt hård periode, siger Pernille Løvig Nielsen, der er i lære hos Slagteren & Kokken i Gistrup ved Aalborg. Pernille Løvig Nielsen bor også i Aalborg, ligesom hun studiemæssigt hører til på Food - Tech College i samme by.
Gourmetslagter og slagteruddannelsen
Både slagter- og gourmetslagteruddannelsen var repræsenteret, da årets største uddannelsesevent, DM i Skills, blev afholdt i MCH Herning fra 18.-20. januar. Slagteruddannelsen var med som demonstrationsfag, og gourmetslagter med speciale i butik og delikatesse var med som konkurrencefag, hvor ti dygtige elever fra fem erhvervsskoler dystede om at blive Danmarks bedste. Omkring i alt 300 unge dystede om at blive Danmarks bedste inden for deres fag, og konkurrencen kulminerede med at årets vindere i de 42 forskellige konkurrencefag blev kåret. De egentlige fødevareuddannelser var til stede med tre konkurrencefag - bager, konditor og gourmetslagter, og alle konkurrencedeltagerne kæmpede hårdt for at løbe med titlen som Danmarks bedste inden for deres fag.
Klogere på en erhvervsuddannelse
I løbet af de tre dage, DM i Skills 2018 varede, lagde mere end 40.000 besøgende vejen forbi Messecenter Herning. En stor del af dem var folkeskoleelever, som var kommet for at blive klogere på, hvad det vil sige at tage en erhvervsuddannelse. Ved Fødevareforbundet NNF's stand kunne de unge blandt andet tale med lærlinge og få svar på, hvordan det er at være i lære som mejerist, slagter, gourmetslagter, bager og konditor.
Dyst i otte discipliner
Konkurrencen for gourmetslagtere bestod af otte discipliner/opgaver:
Fremstilling af nyfortolkede frikadeller med kartoffelsalat
Fremstilling af traditionel sylte
Fremstilling af traditionel leverpostej
Convenience-produkter i disken, præsenteret i salgbar emballage til maks. fire personer
Udskæring og eksponering på fade i disken
Jokeren – konkurrencedeltagerne ved ikke på forhånd hvad opgaven består i
Fremstilling af traditionel snøret rullepølse
Fremstilling og præsentation af scoremenu bestående af tre retter inkl. øl-menu
Hver disciplin har forskellige tidshorisonter men bedømmes løbende efter følgende kriterier: Ide, nyhedsværdi og kreativitet, præsentation, udskæring og akkuratesse, økonomi, smag, produktionshygiejne og helhedsindtryk.
I forlængelse af konkurrencestanden var der et caféområde, hvor de besøgende havde mulighed for at stille spørgsmål til uddannelserne, som blev besvaret af elever og repræsentanter for faget.
Samlet vinderliste indenfor fødevarefagene:
Bager: Lasse Nørup Bentsen, Herning (Skolegades Bageri, Herning) Uddannelsescenter Holstebro.
Ernæringsassistent: Amalie Søndergaard-Pedersen, Graasten (Mad og Måltider, Aabenraa Kommune) EUC Syd.
Gourmetslagter: Pernille Løvig Nielsen, Aalborg (Slagteren og kokken i Gistrup) TECHCOLLEGE.
Kok: Lasse Zacho Andersen, Slagelse (Støvlet Katrines Hus, Sorø) ZBC.
Konditor: Caroline Amalie Flyvenring Andersen, Charlottenlund (Kurhotel Skodsborg) ZBC.
Smørrebrød og catering: Anna Schomburg Hansen, Aalborg (Slagteren og kokken i Gistrup) TECHCOLLEGE.
Tjener: Christina Ahlstrøm Pedersen, Juelsminde (Hotel Juelsminde Strand) College 360.
Kilde: NNF, DM i Skills, Slagterfagets Fællesudvalg, Skive Folkeblad