Praktikophold i udlandet

af Per Aaskov Karlsen

Gourmetslagterelev Marcus Andreas Lundager, der netop er færdig med sin elevuddannelse hos Slagter Lund på Frederiksberg, har i foråret været på et 3 måneders praktikophold i Paris. – Man skal selv gerne ville det, for det kræver lidt forarbejde for at få det til at lykkes at komme på et praktikophold i udlandet. En af mine kollegaer havde været 2 uger i Tyskland, og det lød ret spændende. Jeg undersøgte selv, hvilke muligheder der var, og jeg er så heldig, at en af mine kollegaer er uddannet og har arbejdet i Paris. Jeg googlede "slagtere i Paris" for at finde en af de bedste slagterforretninger i byen, da jeg gerne ville ha’ mest muligt ud af praktikopholdet. Allerede tilbage i september sidste år talte jeg med skolen Tech College i Aalborg, som hjalp mig med det praktiske med ansøgning og kontrakt, fortæller Marcus.

16. arrondissement i Paris

Praktikstedet lå i yderkanten af Paris, nærmere betegnet det 16. arrondissement. En virksomhed med 2 slagterforretninger, hvor Marcus arbejdede i den ene. Virksomheden har ca. 25 ansatte og har før haft elever både fra Japan og fra USA, så forretningen kender til udfordringerne med praktikanter fra udlandet. – Jeg fik en airbnb lejlighed ca. 5 km fra slagterforretningen, hvor jeg kunne være indlogeret, så det var overkommeligt at komme frem og tilbage fra arbejde. – Jeg tog til Paris med den baggrund, at jeg havde haft spansk i gymnasiet, så kunne jeg vel også lære at tale fransk på tre måneder, smiler Marcus og fortsætter: – Det viste sig dog at være mere omfattende end det. I virksomheden var der kun én, som talte lidt engelsk og al kommunikation fra kollegaerne foregik derfor på fransk. I slutningen af den 3 måneders praktikforløb kunne jeg forstå lidt af de franske, når de talte til mig.

Forskelle mellem en fransk og en dansk slagterforretning

– Akkuratesse og langtidsmodning er nogle af de forskelle, som først springer i øjnene i forskellen mellem en dansk slagterforretning og en slagterforretning i Paris, fortæller Marcus. – Der er en stor tendens til at krogmodne kødet i den franske slagterforretning. Kunder efterspørger godt, modnet kød og ikke som i Danmark, hvor mange forbrugere helst ved købe det ferske kød, når det er helt rødt og friskt, fortæller Marcus og fortsætter: – Slagterforretningen i Paris er forbundet med stor stolthed og prestige, og produkterne laves også med meget stor akkuratesse, så produkterne kommer til at stå snorlige. I Danmark går det hurtigere, og vi har en mere praktisk tilgang til det færdige produkt.

– Der sælges utrolig meget lam og kylling i Paris, butikken solgte, hvad der svarede til 15-20 hele lam om ugen, fortæller Marcus og fortsætter: Bresse kyllinger er også meget dyre i Paris – ca. 3-400 kr. pr. stk.

Fremtiden

Efter endt uddannelse og et utroligt lærerigt praktikophold i Paris fortsætter Marcus Andreas Lundager i forretningen hos Slagter Lund.

Læs evt. mere om praktik i udlandet i Fødevaremagasinets februarudgave på side 4 eller her:

 

FVM, august 2023

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies