Priser til fødevarebranchens bedste
af PressemeddelelseIgen i år uddeler L&F de eftertragtede fødevarepriser Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen, Økologiske Køkkenroser og Kantineprisen til køkkener og butikker, som performer ekstra godt inden for netop deres område. Butikkernes store fokus på kunderne afspejler sig også i forbindelse med dette års priser. Det fortæller Vickie Enné Ryge, der er chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer: - Det bliver vigtigere og vigtigere at ”vinde” kunderne. Så hvis butikkerne vil gøre sig forhåbninger om at vinde priser i år, er det derfor et vigtigt kriterium, at de har kunden i centrum. Fx at butikkens sortiment, pris og kvalitet afspejler kundegrundlaget – og at kunden får hjælp til sit planlagte køb, siger hun. For alle priser gælder, at der skal udpeges nominerede, før de endelige vindere kåres ved et awardshow på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der løber af stablen den 9. oktober på Hindsgavl Slot på Fyn. Her deltager direktør Flemming Nør-Pedersen fra Landbrug & Fødevarer og står blandt andet for at overrække de eftertragtede priser: - Priserne er en rigtig god tradition. De hylder nemlig både håndværket og dem, der forstår at gøre de daglige indkøb til en oplevelse for kunderne, siger han.
Konkurrencen er hård
Priserne er en vigtig løftestang for handlen, og der er kamp til stregen hvert år. Hver pris har en jury, og juryens kriterier er skarpe. Der skal leveres på oplevelse for kunden, men også på kvalitet, en fornemmelse for sæson og på iscenesættelsen af de gode råvarer. Der var deadline for indstilling af kandidater den 10. april 2018.
Kandidater til slagterprisen 2018
Blandt kandidaterne til slagterprisen var slagtermester Bjarne Lausen og René Madsen fra Stoholm Slagter. Slagter Lundgaard i Humlebæk ved Anne og Jens Christian Lundgaard var også med i slutspurten om Slagterprisen 2018. Det samme gjaldt Torben Nedergaard, som driver Slagteren i Hørning sammen med sønnen, Dan Nedergaard. Der var i alt otte indstillede slagterbutikker i kategorien ”Privatslagtere”, og efter præsentationen, som var den 2. maj, udvalgte juryen de tre butikker, der går videre som nominerede til Slagterprisen 2018. Det var de små marginaler, der afgjorde, hvem der blev nomineret. Juryen var enig i, at de valgte havde lige det ekstra, der berettiger til en nominering til Slagterprisen 2018.
De nominerede i kategorien ”Privatslagtere” er:
• Slagtermestrene Bjarke Jensen og Mark Purkær, Slagter-Riget, Aarhus
• Slagtermester Jacob A. Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg
• Slagtermester Jesper Christiansen, Slagter Jesper, Farum
De nominerede i kategorien ”Slagtere i supermarkeder/ hypermarkeder” er:
• Slagtermester René E. Larsen, SuperBrugsen, Kerteminde
• Slagtermester Jan Spetzler, MENY, Holbæk
• Slagtermester Jakob Magnusson, MENY, Præstø
Kilde: L&F, Skive Folkeblad, Lokalavisen Fredensborg, Ugebladet Skanderborg