Prisregn over madens hverdagshelte
af Landbrug & FødevarerÅrets fødevarepriser er netop blevet uddelt til de dygtigste madprofessionelle i fødevarebranchen. Det er sket ved Fødevaredagen på Hindsgavl Slot nær Middelfart, hvor fødevarebranchen er samlet for at hylde og inspirere hinanden. Fødevarebranchen har været meget igennem det seneste år – på godt og ondt. Detailhandlen har haft travlt, mens foodservice-industrien har haft op - og nedture. Vi er heldigvis kommet ud på den anden side, og vi kan forhåbentlig se frem mod bedre tider uden restriktioner og nedlukninger. Det har krævet nytænkning og hårdt arbejde at komme igennem udfordringerne. Selvom det har været et udfordrende år, er der også opstået ny læring og processer, der er blevet fremskyndet. Netop denne evne til at omstille sig og innovere i krisetider har været gennemgående på Fødevaredagen. Og det smittede også af på valget af prisvindere.
Nytænkning og bæredygtighed på menuen
Otte priser er uddelt og fordelt på fem overordnede kategorier på tværs af fødevaresektoren. Priserne er gået til de ildsjæle, som har kløet på og formået at vende situationen til deres fordel uden at gå på kompromis med kvalitet og kreativitet. - Det har været et udfordrende år for mange i fødevarebranchen. Derfor er det også ekstravigtigt i år, at vi hylder hverdagens helte, der sørger for at vi kan blive inspireret til lækre madoplevelser. Hver dag går dygtige madprofessionelle på arbejde for at rykke grænserne for, hvad der kan lade sig gøre i køkkener og detailbutikker. Det er ude i butikkerne, at den egentlige forskel skabes og derfor er det vigtigt, at vi bliver ved med at hylde dem, der går forrest i udviklingen, siger Mette Gammicchia, chef for Marked og Ernæring i Landbrug &Fødevarer. Fødevaredagen har eksisteret siden 2014 og er skabt af erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Fødevaredagen samler fødevarebranchen omkring de nyeste trends og tendenser og hylder samtidig de madprofessionelle, der har udmærket sig i særlig grad idet forløbne år.
Nedenfor kan du se årets vindere og nominerede.
Vindere 2021
SLAGTERPISEN
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’
Slagtermester Benny Nielsen, MENY, Sæby.
Vinder af Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Slagtere i super- og hypermarkeder’:
Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen, Asnæs.
Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby.
Nominerede til Slagterprisen i kategorien ’Privatslagtere’:
Slagtermestrene André Born & Steff en Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum.
Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them.
Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg.
MEJERIPRISEN
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Discountkæder’
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Vinder af Mejeriprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’Discount’:
Mejeriansvarlig, Roksana Huber, Rema1000, Marienlund, Odense.
Souschef, Rebecca Marie Nyberg, Aldi, Helsingør.
Nominerede til Mejeriprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Mejeriansvarlig Morten Tramm og Salgsleder Patrick Garfort, Meny, Nærumvænge Torv,Nærum.
Patrick Rothgarn Drost, Mad & Vin Magasin, Kgs. Nytorv, København K.
Mejeriansvarlig Allan Granly, Bilka, Odense.
FRUGT- OG GRØNTPRISEN
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discountkæder’
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Vinder af Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Super- og hypermarkeder’
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’Discount’:
Butikschef og frugt- og grøntansvarlig Lennart Fager, Aldi, Assens.
Souschef og frugt- og grøntansvarlig Kasper Kristiansen, Rema 1000, Jyllinge.
Nominerede til Frugt- og grøntprisen i kategorien ’super- og hypermarked’:
Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka, Horsens.
Frugt- og grøntchef Christian Wain-Volqvartz, MENY, Borups Allé, Frederiksberg.
Frugt- og grøntansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR, Wandallsvej, Svendborg.
KANTINEPRISEN
Vinder af Kantineprisen
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social CantinaNbro, Nørrebro.
Nominerede til Kantineprisen:
Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg.
Frederik Stormoen, Morten Bang Olsen, Nikolaj Skadborg og Martin Münchow, Social CantinaNbro, Nørrebro.’
KØKKENPRISEN
Vinder af Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Nominerede til Køkkenprisen:
Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø.
Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager.
Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, AarhusN
Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure
Kilde: Landbrug & Fødevarer