Rikke skal lave den bedste scoremiddag
af Pressemeddelelse - Holstebro KommuneRikke Hyldal Sørensen har scoret Mads. Alligevel er hun nu i gang med at sammensætte den perfekte scoremiddag. Men det er helt professionelt. Rikke skal tilberede tre forførende retter, når hun den 18.-20. januar deltager i DM i Skills i Herning.
23-årige Rikke er en af de ti deltagere i konkurrencen for gourmetslagtere. Hun slutter selv sin uddannelse i september i år på UCH i Holstebro. Rikke har succes i slagterfaget. Men faktisk skulle hun have været pædagog. Hun var efter studentereksamen i Vestjylland også optaget på seminariet i Aarhus. Hun havde endda fået en lejlighed i byen. - Men så kom jeg i tvivl, om jeg ville kede mig som pædagog, fortæller Rikke. Jeg kan lide at bruge hænderne. Jeg vil gerne være et sted, hvor der er mange bolde i luften. Det er der hos Slagter Kirkeby i Skjern, hvor jeg fik en læreplads.
I byen i Holstebro
Rikke tog grundforløbet på fødevare-uddannelsen på teknisk skole i Aarhus. Resten af teorien henter hun på UCH i Holstebro. Her har hun også boet på skolehjemmet. - Jeg befinder mig godt på UCH. Her får jeg lov at finpudse mine færdigheder. Vi har også gået i byen sammen i Holstebro. Vi har fint kunnet finde ud af at lave noget sammen. I Skjern skifter Rikke mellem tre forskellige afdelinger. Hun står i butikken, hun tilskærer kød, og hun laver mange færdigretter og anden mad, der går ud af huset. Det er afvekslingen, hun synes er fedt.
Søster bliver kok
Begge forældre er slagtere. Derfor var Rikke opsat på at finde et helt andet fag. Men nu er hendes søster Maja også på vej i samme retning. Hun er i lære som kok på det store Hotel Nyborg Strand. - Jeg har stadig mange venner og veninder i Aarhus. Dem kan jeg sagtens besøge i weekenderne. Jeg behøver ikke bo derovre. - For mig er det vigtigt at have et arbejde, hvor jeg er glade i hverdagene. Så er der ikke langt til Aarhus. Scoremiddagen har Rikke allerede afprøvet på sin kæreste. Han gik ingen vegne!
Foto: Niels Stoktoft Overgaard