Set og sket på Copenhagen Food Fair 2015

af Per Aaskov Karlsen

Fødevaremessen Copenhagen Food Fair blev afviklet i Bella Center i dagene 22.- 24. februar med et fokus på værtskab og kvalitet. Under overskriften ”Værtskab” præsenterede Copenhagen Food Fair 2015 en lang række veloplagte udstillere og bød de besøgende hjertelig velkommen. Sammen med hovedstadens serviceprojekt NICE har Copenhagen Food Fair gransket værtskab og service, blandt andet gennem en opkvalificering af messens eget personale. - Vores målsætning har været at tage værtskabsrollen på os og skabe rammerne for den gode oplevelse på en messe præget af kvalitet og unikke indslag. Det har resulteret i et tiltrængt kvalitetsløft, hvor messen er vendt mere i retning af en madkulturmesse, udtaler Messe Udviklingsdirektør, Malina Lebrecht Hye. Med en mere strategisk markedsføring og registreringsform har det også været Copenhagen Food Fairs mål at imødekomme udstillernes udtrykte ønske om øget kvalitet i besøgerskaren. – Kvaliteten af de besøgende har været rigtig høj, og da vi samtidig har gjort et stort forarbejde med at invitere vore kunder, har det været en vellykket messe for os. Copenhagen Food Fair har sat fokus på et af de allervigtigste områder og aktuelle emner i branchen lige nu, nemlig værtskabet. Det er i tråd med, hvad vi selv vil signalere, og vi har derfor grebet dette budskab og placeret os i det med afsæt i tjeneren som vært, udtaler Andreas Nyborg, divisionschef hos De Forenede Dampvaskerier.

Vinder af årets kok 2015

Årets Kok 2015 blev Lasse Starup Petersen fra Restaurant Ti Trin Ned i Fredericia. Vindermenuen lød på rødtunge, højreb stegt på ben og sorbet lavet på solbærgrene - en 3 retters menu på basis af råvarer, der kun til dels var kendt af finalisterne på forhånd. Lasse er 24 år og udlært fra Fakkelgården i Sønderjylland. Udover en førstepræmie på 40.000 kr. kan Lasse Starup Petersen glæde sig over at være blevet en del af et fint selskab. Rækken af tidligere Årets Kok-vindere tæller mange af de største kokke i Danmark. Herunder den tidligere verdensmester, Rasmus Kofoed. Undervisningsminister Christine Antorini stod for præmieoverrækkelsen. Hun uddelte sølv til Mikkel Højborg Olsen fra Restaurant Babette i Vordingborg og bronze til Rasmus Munk fra Tree Top Munkebjerg Hotel i Vejle.

Stort økologisk messefremstød

Messen kunne også præsentere det største samlede økologiske messefremstød i Danmark nogensinde, og i samarbejde med Økologisk Landsforening blev Ø-mærkets 25-års jubilæum fejret med blandt andet uddeling af økologiske spisemærker ved fødevareminister Dan Jørgensen samt overrækkelse af årets Øko-pris til Københavns overborgmester, Frank Jensen. Og de økologiske udstillere var da også tilfredse: - Det har været et endnu bedre set-up end for to år siden, både på messen og den økologiske stand, og jeg er meget positiv. Alt har fungeret perfekt i forhold til gæstekvaliteten og gæstestrømmen, og jeg har fået god eksponering og tror på, at der vil komme positive resultater ud af min deltagelse, siger slagtermester Karsten Andersen fra Slagtergården i Holbæk og salgs- og marketingchef Nelly Riggelsen fra Naturmælk tilføjer: - Med en stor kundeandel på Sjælland ser vi en vigtighed i at være med på Copenhagen Food Fair. Messen og den økologiske fællesstand har været et godt vindue for os til at opnå kontakt med kunder og en god platform til at fortælle vores historie.

Vinder af Bocuse D’Or

Den danske kandidat til VM i kokkekunst blev fundet tirsdag den 24. februar i Bella Center. Vinderen var Morten Falk fra restaurant Kadeau i Herning. Morten har bl.a. stået i køkkenet på klasserestauranter som Henne Kirkeby Kro, Noma og The Fat Duck i London. Med sejren blev det Morten Falk, der skal repræsentere Danmark ved de europæiske Bocuse d’Ormesterskaber for kokke i Budapest næste år.

 

FAKTA

Årets Copehagen Food Fair messe havde i alt 277 udstillere og 16.829 besøgende.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies