Slagter Drachmann åbner butik et nyt sted
af Torben Svane ChristensenKunderne blev færre i hverdagene i Bo Drachmanns butik i Allingåbro. Det tog han konsekvensen af og valgte at lukke butikken – men slagteren har nu åbnet en helt ny butik i Auning. Over en periode på to år kunne Bo Drachmann se, at kunderne svigtede slagterbutikken i Allingåbro, som han har drevet siden 2016. Ideen om at finde et nyt sted til slagterbutikken begyndte at spire i foråret sidste år, men så kom der madleverancer til de store fester og gang i salget. Men efter sommerferien var det skidt igen med salget. – Weekendsalget var egentlig fint nok og salg af mad ud af huset, men det kneb med kunder i hverdagene også i coronatiden. Jeg var også nødt til at lukke ned for lørdagsåbning, fordi jeg ikke kunne få ansatte til butikken i Allingåbro, fortæller han.
Større kundepotentiale
Så Bo Drachmann begyndte at kigge sig om efter et andet sted at åbne en butik. Et sted hvor der kom flere potentielle kunder. – Jeg var ude og se flere steder, men lokalet i det lille butiksområde med blandt andet Superbrugsen i Auning var godt. Målinger viser, at der kører 7000 biler gennem byen dagligt, så der er et godt potentiale for flere kunder. Jeg regner da også med, at nogle af mine gamle kunder tager turen til Auning, det er jo kun 5 kilometer, siger han.
Den nye butik er indrettet i et lokale, der tidligere rummede en tøjbutik, og det er nu indrettet til at rumme delikatesser og udskæringer. – Jeg havde jo noget inventar fra den anden butik, men jeg har også købt ind hos KPA. Den nye butik bliver på 40 kvadratmeter med en halvmur, så der bliver delvis åbent mellem køkken og butik, siger han.
Flere ansatte
Det personale, der arbejdede i butikken i Allingåbro, følger med til Auning, og så er staben blevet udvidet, så der bliver 8 ansatte i alt til at servicere kunderne. – Ja, jeg har ansat en til at hjælpe til i butikken, og så har jeg fået en slagterelev. Det har været nemmere at finde ansatte her, og der er har også været flere ungarbejdere, der har vist interesse for at arbejde i butikken, inden vi åbnede, siger han.
Med i samarbejde
I forbindelse med den nye butik i Auning er Bo Drachmann kommet med i Mad Med Mere kæden. – Det er helt klart et kvalitetsstempel, og vi får nu en webshop, hvor kunderne kan bestille varer. Jeg tror på, at det vil givet et øget salg, når kunderne kan sidde hjemme i sofaen og bestille smørrebrød og andet. Kunderne kan nu også få de tilbud og koncepter, som Mad Med Mere-kæden tilbyder. Jeg har fået rigtig meget hjælp fra konsulenterne i Danske Slagtermestre i opstarten, og jeg kan kun anbefale andre at gøre det, lyder det fra slagteren. Han bruger Facebook og hjemmeside i sin markedsføring af butikken, og det får nu et boost. – Her kommer konsulenter fra Mad Med Mere også til at tage lidt mere over, siger han.
Eget slagtehus
Bo Drachmann åbnede sit første slagtehus for ti år siden, og butikken i i Allingåbro åbnede han i 2016. – Jeg fortsætter med slagtehuset i Allingåbro med 8 ansatte. Det er en fordel med eget slagtehus, for der er ingen fordyrende mellemled, og der er kort fra leverandør til slagteriet, siger han. Slagtehuset leverer til 13 slagterbutikker hver uge, blandt andet i Aalborg og København. – Jeg kommer til at være både i butikken og i slagtehuset, siger han, og han understreger, at han ikke har planer om flere butikker. – Nej, jeg har prøvet at have en butik mere i Hammel, hvor jeg ikke havde min daglige gang, og det gik ikke, siger han. Den nye butik åbnede i begyndelsen af februar, og Bo Drachmann ser frem til at drive butik i Auning. – Ja, det er den rigtige beslutning, jeg har taget.
FVM, februar 2023