Slagtere får hjælp til markedsføring

af Torben Svane Christensen

Christian Sørensen, indehaver af Frederiksberg Kødforsyning i Randers, er medlem af Mesterslagteren Plus. - Vi er lige kommet i gang med bakkerne fra Antalis, og kunderne synes, det er lækkert med tapas. Jeg  bruger også bakkerne til tatar med pynt, siger han. I det hele taget er han meget tilfreds med den hjælp, han får fra hovedkontoret til at markedsføre sin butik. - De laver alt materialet til min storskærm, som hænger ude på butikkens facade. Det er et rigtig godt blikfang, når der kører spots med stjerneskud eller dagens tilbud, understreger han. Han får også layoutet plakater, som han selv printer på sin nyindkøbte printer. - Alt trykt materiale, etiketter, prisskilte og kampagnemateriale er nøjagtigt tilpasset vores ønsker og behov. Vores tilbud bliver lagt på Facebook. Jeg ved, at det bliver gjort, og jeg sparer tid, siger Christian Sørensen.

 Hjælp og inspiration

Når slagterne skal bruge assistance til markedsføring, er det markedsføringskonsulent Chris Møller fra Mesterslagteren, de møder. Han afløser Mads Illum, der tidligere tog sig af opgaverne. - Jeg kommer fra Menu, og i forhold til det jeg kommer fra, så er der rigtig meget hjælp at få for butikkerne, siger han. Fysisk sidder han i Odense, men han kører ud til butikker i hele landet tre dage om ugen. - Mit arbejde er jo at hjælpe slagterne til at sælge mere. Men det står dem frit for, om de vil bruge os. Det er ikke et tvunget kædekoncept, men vi skal inspirere og hjælpe hinanden, fastslår Chris Møller.

Samarbejde med producenter

I bestræbelserne på at øge salget bliver producenterne også inddraget i tiltag, der skal give mersalg. - Det er jo dejligt at se, at producenter som OSCAR og Antalis står med åbne arme, når vi indbyder til et samarbejde om nye koncepter. De vil gerne være med til at udvikle nye tiltag, så vores medlemmer bliver hjulpet ude i butikkerne, siger han. Blandt andet har OSCAR udviklet ingredienser til 20 forskellige slags saucer, der kan sælges sammen med kødet. - Kunden skal stadigvæk selv sautere løg i smør og tilsætte for eksempel rødvin til rødvinssaucen, og så gør ingredienser fra OSCAR, at saucen kommer til at smage som den, man kan få på en restaurant, siger Chris Møller. Slagterne kan få hjælp til at implementere konceptet fra OSCAR ude i butikken.

Ekstra indtjeningsmulighed

Henrik Rump, Sales Manager hos Nestlé Professional Food A/S, sidder med OSCAR-konceptet. - Ja, vi tager gerne ud til slagterne og underviser dem i, hvordan man laver saucer med vores ingredienser, fortæller han. Til konceptet er der udviklet en bog med saucer og en lille bøtte til ingredienser, hvor slagterne kan sætte deres eget logo på. - Det er et fint koncept, som de kan bruge ude i butikkerne. Det er en ekstra indtjeningsmulighed for slagterne, når de kan give kunderne mulighed for at købe en god sovs med til kødet, siger han. Henrik Rump så gerne, at så mange slagtere som muligt ville gøre brug af konceptet, og han har allerede flere idéer på beddingen. - Ja, vi vil gerne udvikle samarbejdet, så det også kom til at gælde Mad Med Mere, og vi kunne også lave et koncept med supper, som slagterne kunne tilbyde deres kunder, siger Henrik Rump.

Bakker til tapas

Mesterslagteren har også fået udviklet bakker til tapas i et samarbejde med producenten Antalis. - Vores medlemmer får mulighed for at præsentere deres tapas på en flot måde, og på vores intranet, kan de gå ind og få tips til, hvordan tapasretter kan sammensættes, så der er harmoni i dem rent smagsmæssigt, siger Chris Møller. De tilbagemeldinger han har fået fra butikkerne er, at der er godt salg i tapasanretningerne. - Især op til weekenderne hvor kunderne køber tapas som en lille starter til bøffen. Konceptet fra Antalis er et af dem, som jeg skal bruge mere tid på at hjælpe med at implementere ude i butikkerne, siger Chris Møller fra Mesterslagteren

 

 

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies