Slagterens pølsevogn tiltrækker kunder og øger pølsesalg

af Rikke Holm

Kenneth Guldhammer, indehaver af Landslagteren - Mad med Mere, i Faaborg, fik spontant en god idé da han var på kundebesøg i det jyske. En madvogn blev hjembragt og forvandlet til en pølsevogn, der har vist sig at være et godt redskab i markedsføringen af hjemmelavede pølser.

En drøm om at få sin egen pølsevogn er gået i opfyldelse for Kenneth Guldhammer, der er indehaver Landslagteren – Mad med Mere i Faaborg. Men det kom i stand ved lidt af en tilfældighed. – Jeg var i Herning for at lukke en aftale med levering af pølser til en grillbar i byen. Han havde en trailer holdende, der var blevet brugt som madvogn, og inden jeg kørte hjem, havde vi lavet en handel med traileren. Det er sjovt at skabe noget nyt, fortæller han. Projektet med pølsevognen var hurtigt oppe at køre, og Kenneth Guldhammer fortæller, at man kan komme i gang for mellem 80.000 og 100.000 kroner.

Fuldtidsansat til pølsevogn

Madvognen fik lavet justeringer med vaske og rustfrit stål, og den fik et nyt look, så ingen kunne være i tvivl om, at her kunne man få en ristet pølse med brød og andre hurtige delikatesser, hvor pølser indgår.  Pølsevognen blev nemt godkendt ved Fødevarestyrelsen. Egenkontrollen bliver kørt over den eksisterende butik. – Jeg har ansat Karina Pedersen, der har stået i grillbar, og hun var tiltrukket af muligheden for at få rigtig meget kundekontakt. Hun skal være med til at skabe en god stemning og kontakt med alle kunder. Jeg vil gerne satse på det her, og derfor er det blevet til en fuldtidsstilling. Foreløbig er det muligt i højsæsonen, men måske kan jeg finde arbejde til hende i min forretning uden for højsæsonen, siger han.

Billig gourmet hotdog

Det er planen, at Karina Pedersen og pølsevognen skal servicere kunder i sommervarmen med velsmagende måltider, de ikke skal vente længe på. – Der er mulighed for at skabe en stor kundestrøm, der kan få den lille sult stillet og så komme hurtig videre i byen. Når de så har smagt vores hjemmelavede pølser i pølsevognen, kunne det jo være, at kunderne fik så meget smag for dem, at de ville komme i butikken og købe varer, siger han og fortsætter: – Vi har jo en pølsefabrikation med egen pølsemager, der kører hver dag, så det er friske pølser, der bliver solgt i pølsevognen. Det er også muligt at købe drikkevarer. Vi har sat prisen for en gourmet hotdog til 30 kroner og alt andet til 25 kroner. Vores gourmet hotdog er allerede en sællert. Pølsen er en håndrørt grov pølse med stegte løg, brun sukker, hvidløg og persille, brødet er brioche og ovenpå er der agurkerelish, chillimayonnaise, hjemmesyltede rødløg, flæskesværspanering og lidt ærteskud. Det er noget, vi kan udvikle på, måske laver vi en med fermenterede grøntsager, siger han.

Mætte kunder er god markedsføring

De forholdsvis lave priser for produkterne i pølsevognen skal primært tiltrække så mange kunder som muligt. – Vi sælger det alt for billigt, men det er tænkt som et udstillingsvindue, et anderledes tiltag i forhold til markedsføring. Jeg har mærket en effekt i forhold til et øget salg, måske hænger det også sammen med det gode vejr og andet, men salget af grillpølser er steget med mellem 30 og 40 procent, siden pølsevognen er taget i brug, siger han. Det har været muligt at købe en ristet med brød fra pølsevognen siden maj måned i år. – Jeg tænker, at der fremover skal være salg fra påske til september, fordi de tyske turister kommer senere. Måske skal den også frem til jul med salg af pølser eller ribbenssandwich. Måske skal den også på markeder og festivaler, når det bliver muligt igen. Vognen kan bruges til mange ting, og der er få begrænsninger, når den allerede er fødevaregodkendt, siger han.

Dækker et hul i markedet

Kenneth Guldhammer vil da heller ikke afvise, at han kunne finde på at investere i en vogn mere. – Det er nemt at få op at køre. Her i Faaborg tror jeg, at vi har fyldt et hul i markedet. Det er jo dejligt at se, når for eksempel en lokal VVS’er inviterer alle de ansatte ned for at spise ved pølsevognen, siger han. Man kan også leje pølsevognen til fester og arrangementer. Der er allerede stor efterspørgsel på bookinger. Det kræver 30 kuverter som minimum, og man kan også få personale med. – Vi kan også sørge for drikkevarer, og den er jo ideel til blandt andet et rejsegilde, siger han. Kenneth Guldhammer har faktisk også investeret i en anden kølesalgsvogn, der er tænkt som en ostebil, der skal holde i nabobyer på torvedage og gøre opmærksom på slagterbutikken i Faaborg. Slagteren satser på, at pølsevognen kommer til at holde åbent fra kl. 11:30 til 16:30 mandag til fredag og lørdag fra kl. 11 til 16. – Pølsevognen skal ikke flyttes hver dag i industriferien, men bagefter skal den. Vi har et aflåst lager, hvor den kan stå, siger Kenneth Guldhammer.

 

August 2021

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies