Slagterprisen 2017
af Landbrug & FødevarerLandbrug & Fødevarer sætter igen i 2017 maksimal fokus både på dagligvareslagtere og privatslagtere og uddeler derfor igen en pris i hver kategori. Slagterprisen uddeles i år for 18. gang.
Hvem er landets bedste slagtere 2017?
Vi fortsætter succesen og kårer igen i år den bedste slagter i to kategorier. Landbrug & Fødevarer ønsker at sætte maksimal fokus på både dagligvareslagtere og private slagtere, og derfor uddeler vi en pris til den bedste i hver kategori.
Hvem gør det bedst – efter din mening?
Du kan indstille de kandidater, du mener, bør være med i opløbet. Indstil en eller flere favoritter senest 27. marts ved at udfylde indstillingsskemaet og ved at optage en video af køledisken/den betjente disk hos din kandidat. Videoen optages på din mobil og skal være max 2 minutter lang.
Hvem kan indstille?
Du kan indstille en eller flere kolleger til Slagterprisen 2017, hvis du er:
Konsulent fra dagligvarekæderne
Fagperson fra slagterbranchen
Sådan findes vinderne
Juryen vurderer indstillingerne og gennemser videoerne i forhold til indstillingskriterierne. De udvalgte kandidater inviteres herefter til præsentationsmøde hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København, hvorefter juryen finder de nominerede i begge kategorier. De nominerede offentliggøres i uge 17, og juryen aflægger uanmeldte besøg hos de nominerede i løbet af de næste måneder. Forløbet kulminerer med prisoverrækkelsen på Fødevaredagen den 26. september 2017.
Kriterier Slagterprisen 2017
Kriterierne gælder både for slagtere i dagligvarebutikker og privatslagtere.
Juryen kigger bredt på slagterens faglighed, udtryk og salg. Det er altså ikke nok at være en dygtig håndværker – kundeservice og præsentation vægtes også højt. Juryen forholder sig til en række punkter, som hver især vægter i den samlede vurdering.
Juryen er naturligvis opmærksom på, at vilkårene og mulighederne ikke er identiske i dagligvarebutikkernes slagterafdelinger og hos privatslagtere. Det tager den højde for i sin vurdering.
Indstilling til Slagterprisen 2017
Her kan du se, hvilke punkter, der spiller en rolle i den endelige bedømmelse:
Håndværk – vægter 50 procent i den samlede vurdering
Slagterens faglige og professionelle niveau fra håndtering af produkter til tilberedningsmetoder, herunder pålægsprodukter, nytænkte løsninger og hygiejne
Evt. efteruddannelse for at holde den høje standard
Redegørelsen for kvalitet i forhold til racer, opvækst, modning/krogmodning og tilberedning
Kvaliteten af både kød og tilbehør for at sikre kunden et godt resultat på tallerkenen
Evt. signaturprodukt
Sortiment og Space Management – vægter 25 procent i den samlede vurdering
Et sortiment med dybde (forskellige udskæringer/indmad) og bredde (forskellige kødtyper), som inspirerer kunden
Udfordring af kunderne på sortiment og fokus på forbrugertrends, fx convenience
Differentieret sortiment, der appellerer til hverdag eller weekend
Redegørelsen for til- eller fravalg af økologi, lokale råvarer og varer i sæson
Tilgængelig information om kødets oprindelse, og slagterens begrundelse for sit sortiment
Kunden i centrum – vægter 25 procent i den samlede vurdering
Højt serviceniveau med synlig slagter og kunden i centrum
Evnen til at hjælpe til kundens planlagte køb (Ease to shop)
Dygtigt og differentieret personligt salg, med fokus på opsalg, mersalg og krydssalg
Gastronomisk indsigt med korrekte tilberedningsanvisninger og tanke på hele måltider
Slagteren kan dokumentere vækst i sin afdeling/butik (index eller anden dokumentation)
Glad Smiley fra Fødevarekontrollen er en betingelse!
Efter nomineringen får alle nominerede besøg af en anonym person (mystery shopper), for at juryen kan få dokumentation for kundeoplevelsen i afdelingen/butikken.
Tidsplan 2017
27. februar – åbnes for indstillinger
27. marts – deadline for indstillinger
Juryens vurderinger
5. april – præsentationsmøde på Axelborg
Uge 17 – de nominerede offentliggøres
Uanmeldte jurybesøg hos de nominerede
Uanmeldt besøg af mystery shopper
26. september – Prisoverrækkelse på Fødevaredagen, Hindsgavl Slot
Slagterprisen er finansieret af Svineafgiftsfonden og Kvægafgiftsfonden