To slagtere med butik nummer to

af Eivind Sønderborg Johansen

Bjarne Kastrup har overtaget Rødekro Pølser.

Indehaveren af Slagter Popp fik et godt tilbud og driver nu to forretninger i det sønderjyske. Slagtermester Bjarne Kastrup, indehaver af Slagter Popp i Toftlund, behøvede ikke lang betænkningstid, da han fandt ud af at slagtermester Stig Lauesen, Rødekro Pølser, havde sat sin forretning til salg. - Egentlig var jeg bare interesseret i at leje lokalerne et par måneder til produktion, mens vi fik forretningen i Toftlund renoveret. Men jeg fik et fantastisk godt tilbud om overtagelse, som det var svært at sige nej til. Forretningen er meget velholdt med nye maskiner og udstyr, der er velegnet til store produktioner, siger Bjarne Kastrup og tilføjer: - Jeg har faktisk aldrig set så stort og flot et privat pølsemageri som det i Rødekro.

Overtog Røde Kro Pølser i april i år

Han og hustruen Karina overtog forretningen den 1. april i år. Han vil dog i det daglige fortsat koncentrere sig mest om Slagter Popp i Toftlund. - Jeg har ansat dygtige medarbejdere til at stå for driften i Rødekro med Anja Ulka som daglig leder, fortæller Bjarne Kastrup, der overvejer på lidt længere sigt at udnytte stordriftsfordelene ved at indføre en eller anden form for arbejdsdeling i produktionen i de to forretninger. Et af de nye tiltag, som Bjarne Kastrup har indført i Rødekro Pølser, er mad ud af huset, sådan som han også tilbyder kunderne det i butikken i Toftlund.

Overvejer at sælge pølser en gros

Han ser også muligheder i at bruge det store, veludstyrede pølsemageri til produktion til engrossalg. - Vores næste projekt er at forsøge, om vi kan få en godkendelse til engrosproduktion, så vi kan sælge sønderjyske specialiteter til andre forretninger, oplyser Bjarne Kastrup. Rødekro Pølser er kendt for sin produktion af mere en 35 forskellige slags pølser.

Kort om Rødekro Pølser

Rødekro Pølser fremstiller ca. 35 forskellige pølser. Familien Lausen drev Rødekro Pølser i flere generationer fra 1961 til Bjarne Kastrup overtog forretningen i april i år. Kunderne får personlig betjening i butikken i Rødekro. Anja Ulka står for den daglige drift af Rødekro Pølser. Historien om Rødekro Pølser tog sin begyndelse i1961, da Clara og Kai Erik Lauesen overtog jobbet som bestyrere af Slagteriudsalget på Vestergade i Rødekro. I 1972 overtog parret forretningen og ændrede dens navn til Rødekro Pølser. Sortimentet blev udvidet til de ca. 35 forskellige pølser, som butikken tilbyder i dag. I 1996 overtog parrets yngste søn Stig og hans kone Dorthe forretningen. De har gennem årene holdt fast i den høje standard for produktion af hjemmelavede pølser. En tradition for godt håndværk, som Bjarne Kastrup efter overtagelsen i april i år har valgt at føre videre. Rødekro Pølser er med i mad med mere-samarbejdet.

Stjernholm Kød har erhvervet butik nummer 2

Slagtermester Allan Stjernholm, der driver mad mere-butikken Stjernholm Kød i Aarhus-forstaden Brabrand, har overtaget Slagter Carl Nielsen på Frederiksbjerg Torv i Aarhus midtby efter slagtermester Jimmi Nielsen. - Vi har meget stor produktionskapacitet i Brabrand med plads til at producere mere end vi gør i dag. Derfor så vi et perspektiv i at overtage forretningen Slagter Carl Nielsen for at udvide produktionen med et ekstra udsalgssted, oplyser Allan Stjernholm og uddyber:

 

Synergi med to butikker

- Forretningen på Frederiksbjerg er lille og uden mulighed for udvidelse og øget produktion. Den er heller ikke godkendt til fremstilling af lynretter og pølser, så det er oplagt at producere den type produkter i Brabrand til butikken imidtbyen, og jeg forventer, at der kommer en god synergi ud af det samspil. Allan Stjernholm vurderer, at Slagter Carl Nielsen har en ønskebeliggenhed med kun en enkelt konkurrent i nærheden og et stort opland. - Kunderne er meget loyale over for deres slagter og udgør en god blanding af ældre mennesker, børnefamilier og unge studerende, fortæller Allan Stjernholm. Han vil promovere sin nye butik som et salgssted, der bl.a. har et bredt sortiment af mad ud af huset. Dertil kommer et stort udvalg af fersk kød, hjemmelavede pølser og røgvarer samt gammeldags udskæringer med et moderne tvist. Slagteren på Frederiksbjerg Torv har været i familien Nielsens eje i flere generationer siden 1928 med Jimmi Nielsen som den sidste Nielsen ved rorpinden, inden Allan Stjernholm tog over.Forretningen er totalt renoveret og ombygget efter overtagelsen med genåbning og indvielse midt i september i år.

 

To slagtere med butik nummer to

To slagtermestre har hver især erhvervet sig butik nummer to i år. Det er Allan Stjernholm, Stjernholm Kød i Brabrand og Bjarne Kastrup, Slagter Popp i Toftlund. Er det et udtryk for en ny tendens? Ikke nødvendigvis, men der er dog en fællesnævner i de to tilfælde: kapacitet - om end med to forskellige tilgange. Bjarne Kastrup har ønsket at udvide sin produktionskapacitet, mens Allan Stjernholms intention er at udnytte sit eksisterende produktionsapparat fuldt ud. Resultatet er i sidste ende det samme for begge de to slagtermestre, nemlig større produktion og stordriftsfordele.

Accceptere cookies fra dette websted

Dette websted bruger cookies til at analysere din adfærd og forbedre din oplevelse på webstedet

Du kan altid slette gemte cookies ved at besøge dine avancerede indstillinger, i din browser

Nej tak til cookies Kun funktionelle cookies Jeg accepterer alle cookies