Tættere samarbejde med specialbutikker
af Torben Svane ChristensenMartin Jørgensen fra virksomheden Skarø Is og medlem af Smagen af Danmark er godt tilfreds med at netværket bliver en del af FødevareDanmark. - De har lidt flere muskler at spille med, og det er en god indgang til specialbutikkerne
Skarø Is leverer is til flyselskabet Singapore Airlines og iselskere i Ukraine, Holland og Grønland, og den lille virksomhed så gerne, at flere slagtere, fiskehandlere og ostebutikker herhjemme kunne se en fordel i at have isen som en vare på deres hylder. - Vi laver en eksklusiv is, som vi har valgt ikke at sælge i dagligvarehandlen. Nu kommer vi med i et stort netværk af specialbutikker, og det giver os nogle interessante muligheder, siger han.
At is fra Skarø har store kunder og eksporterer deres produkter, er for Martin Jørgensen et bevis på, at kvaliteten og leveringssikkerheden er i orden. - Jeg tænker på et landsdækkende samarbejde med specialbutikker, så de også kan opfylde kundernes behov for en kvalitetsdessert. Måske kunne specialbutikker tænke sig et gadesalg af vores is, når der er sæson for det, og på den måde trække kunder ind i butikken, siger han. Som medlem af Smagen af Danmark har Martin Jørgensen solgt produkter via deres netportal, og det har haft en positiv effekt på salget. - Vi skal i dialog med specialbutikkerne, og det er måske nemmere nu, og vi kan byde ind med produkter sammen med de andre leverandører i Smagen af Danmark, understreger han.
Netværk på Foodexpo
På årets messe havde Martin Jørgensen som noget ny valgt at deltage i netværksarrangementer, som SMV Fødevarer stod for. - Vi har også haft flere besøgende fra slagterbutikker og andre specialbutikker på vores stand, der har smagt vores is, og de ville også gerne snakke samarbejde fremover, siger han, og ser frem til, at han i fremtiden bliver en del af FødevareDanmark, når han skal præsentere sin is på messer.
- Vi har jo allerede samarbejdet lidt, men det er godt, at vi nu er blevet medlem af SMV Fødevarer og dermed af FødevareDanmark, for der er lidt flere muskler at spille med, siger han. På årets messe præsenterede Is fra Skarø nyheder som en æbleis, der ind til nu har været forbeholdt kunden Singapore Airlines, en juleis, der skal være et alternativ til ris a la mande, og en nytårsis med alkohol.
- Vi har faktisk haft vores is med i nytårsmenuen hos Danske Slagtermestre de seneste to år, og jeg tror, at kunderne gerne vil kunne handle kvalitetsvarer, også dessert, et sted, hvor de kan få rådgivning, siger han. Tjek gav billigere forsikringer Skarø Is er på en måde dobbelt medlem nu, da de før også var medlem af SMV Fødevarer, der er en del af FødevareDanmark.
- Vi har allerede fået rigtig god rådgivning af en konsulent i forhold til vores forsikringer. Det var noget af en øjenåbner, og vi fik lavet om på dem, så det var til vores fordel, siger han. Som en lille virksomhed, kan det være svært at få tid til det hele, og Martin Jørgensen peger aktuelt på, at man er lidt bagefter i forhold til at få taget fotos til markedsføring af nye produkter. - Ja, det skal vi have gjort, så vi har noget markedsføringsmateriale i en god kvalitet, som vi kan præsentere for specialbutikkerne. Jeg ved også, at FødevareDanmark tilbyder rådgivningi forhold til markedsføring, siger han. De nye medlemmer fra Smagen af Danmark kan tilkøbe markedsføringspakker hos FødevareDanmark. - Det er en rigtig god idé, at Smagen af Danmark nu er med i FødevareDanmark, og vi glæder os til samarbejdet, understreger Martin Jørgensen.
Produkterne kan opdeles i tre kategorier
• En gourmet-flødeis uden luft, emulgatorer og stabilisatorer.
• Livstils-isene er både veganske is og is med højt proteinindhold og et lavt indhold af fedt.
• Patient-isen, som er et ernæringsprodukt til sundhedssektoren.
Fakta
En af virksomhedens internationale kunder har lige åbnet en butik i Singapore med is fra Skarø. Ægteparret var med til at stifte Småøernes Fødevarenetværk, der er et fællesskab mellem producenter på 27 af Danmarks øer. Martin Jørgensen og hans kone Britta Tarp producerer på deres økologiske gård på Skarø i det sydfynske øhav specialdesignede is med blandt andet birkesaft. Det har de gjort i den lille virksomhed med fem ansatte siden 2005. De begyndte at producere is med birkesaft, frugt og bær i små mængder til en lille butik på den lille ø