Urmageren blev slagtermester i en coronatid
af Rikke HolmSom nyudsprungen selvstændig har coronaen været lidt af et benspænd for slagtermester Karin Petersen. Hun overtog i august Karl Johan Center Slagter i Albertslund og måtte få måneder senere corona-nedlukke butikken henover årets vigtigste højtid. De sidste personaler er først kommet tilbage i midten af februar. Efterslæbet fra coronaen skal indhentes over tid, og heldigvis har butikken et stærkt kundegrundlag og stor lokal opbakning, fortæller den nye ejer, der faktisk oprindeligt er uddannet urmager.
I august 2021 overtog Karin Petersen slagterbutikken, der indtil for nylig har heddet Karl Johan Center Slagter. I dag er navnet på den mere end 50 år gamle butik Albertslundslagteren, men herudover er både konceptet, den høje kvalitet og det brede udvalg uændret. Som ny chef for en stor butik og et personale, der tæller tre smørrebrødsdamer, en køkkenmedarbejder, to butiksansatte, en lærling, to slagtersvende samt to chauffører, har 43-årige Karin Petersen haft nok at gøre med at sætte sig ind i sine nye arbejdsopgaver. Det første halve år har kostet mange arbejdstimer, og oveni har coronaen skabt et efterslæb, som det kommer til at tage tid at indhente, fortæller den nye ejer: – De første medarbejdere fik corona den 23. december, og den 27. - 29. december måtte vi holde lukket, fordi alle var syge. Sådan en coronatur giver et ordentlig knæk i økonomien. Dels skaber det en masse overarbejde, dels har vi måttet sige nej til mange bestillinger på bl.a. nytårsmenuer. Med færre medarbejdere er køen i butikken samtidig vokset, hvilket har fået nogle kunder til at handle andre steder. De sidste coronaramte medarbejdere er heldigvis kommet tilbage i midten af februar, forklarer Karin Petersen.
Dansk kød og kvalitet
I butikken i Albertslund bugner hylderne af lækre udskæringer og kødretter baseret på friske råvarer. Her er alt fra hjemmelavede pølser, oste, salater, kødpålæg, tapas, grillbakker, sæsonkasser, sandwich og indbagte burgere til høns i asparges, kalvekød i peberrod og andre convenienceretter på frost. En del af sortimentet sælges også i butikkens onlineshop. – Vi vælger vores samarbejdspartnere med omhu og benytter kun seriøse leverandører, som kender vores høje krav til kvalitet og dyreetik. Derfor har vi også primært dansk kød i butikken, forklarer Karin Petersen: – Vi har eget køkken, hvor vi bl.a. tilbereder smørrebrød, sandwich, salater og færdigretter. Vores pølsemagerivarer er ligeledes hjemmelavede.
Herudover leverer vi mad ud af huset, fx kolde borde, buffeter og mad til grillarrangementer. Convenience bliver mere og mere moderne, og vi ville gerne have mere af det i butikken, men mangler tiden. Vi søger lige nu en ekstra slagtersvend, så vi i fremtiden har flere ressourcer at arbejde med. Butikkens markedsføring sker fortrinsvis gennem Facebook, men også website og avisannoncer bidrager til synligheden. Gennem medlemskabet af mad med mere får butikken kampagnemateriale, der bl.a. også bruges online, fortæller Karin Petersen: – Det er en klar fordel for mig, at mad med mere leverer markedsføringsmateriale og oplæg til kampagner. Det ville vi selv have meget svært ved at finde tid til. Butikkens facebookside har i skrivende stund flere end 4300 følgere. En høj aktivitet af både foto- og videoopslag er med til at holde butikken top of mind hos sine kunder, som ifølge Karin Petersen er blandt Danmarks bedste.
Urmageren blev slagter
At Karin Petersen har slået sig ned som selvstændig slagtermester lå mildest talt ikke i kortene. Oprindeligt er hun uddannet urmager. – Urmagerbranchen er svær at finde arbejde inden for, og derfor besluttede jeg mig på et tidspunkt for at prøve noget helt andet. Jeg kom i lære som slagtersvend og blev færdiguddannet i 2018. Jeg arbejdede efterfølgende tre år som slagtermester forskellige steder i københavnsområdet. Da butikken i Albertslund blev sat til salg, sprang hun til med det samme. Og hermed er hun på en måde endt, hvor hun startede sin karriere som slagter: – Jeg ansøgte i sin tid om at komme i lære hos Karl Johan Center Slagter, men endte med at få en helt fantastisk læreplads i en anden mad med mere butik, nemlig Slagteren på Damhustorvet, hvor jeg har været enormt glad for at være, afrunder Karin Petersen.
Marts 2022