Vollstedt har åbnet slagterforretning i Kolding
af Eivind Sønderborg JohansenFamilien Vollstedt har drevet slagterforretning siden 1862, men altid i kun i Haderslev. Nu har parret Lone og Jacob Vollstedt imidlertid taget springet og åbnet en ny slagterforretning i Kolding. Det er Lone, der står for driften af butikken i Kolding, mens Jacob tager sig af familiens forretning i Haderslev.
Samarbejde med Lagkagehuset
Parret havde haft Kolding i kikkerten i et stykke tid. De havde undret sig over, hvorfor en by af den størrelse ikke havde kunnet rumme en slagterforretning i lange perioder. Da de fandt ud af, at Steen Skallebæk, der også er fra Haderslev og medejer af Lagkagehuset, havde planer om sætte et nybyggeri i gang i Kolding med plads til både en ny afdeling af den landsdækkende bagerkæde og en slagter, havde Lone og Jacob ikke brug for meget betænkningstid. De sagde ja til at etablere en slagterforretning i Kolding med Lagkagehuset som nabo. - Vi åbnede butikken den 15. september med stort set det samme sortiment som i Haderslev, for efter at at familien har drevet slagterforretningen i fem generationer gennem 153 år, har vi en god føling med, hvad det er kunderne efterspørger, siger Lone Vollstedt. Vareudbuddet i de to butikker omfatter foruden fersk kød også pålæg, delikatesser, ovnklare retter og mad ud af huset. Slagter Vollstedts kendte sortiment af pølser bliver fortsat kun produceret i Haderslev, mens opskæring finder sted i begge butikker. Der er 10 fuldtidsansatte i Kolding med både uddannede slagtere og delikatessemedarbejdere til at vejlede og betjene kunderne. Bager og slagter i samme hus skaber synergi Lone oplyser, at den første halvanden måned i Kolding er gået over al forventning. - Kunderne har taget rigtig godt imod os, og vi oplever, at det giver en god synergieffekt at være placeret i samme ejendom som Lagkagehuset. Vi har i hvert fald bemærket, at mange af kunderne både køber ind hos os og i bagerforretningen, fortæller Lone Vollstedt. Inden åbningen af forretningen i Kolding spekulerede parret på, om det ville kunne mærkes på omsætningen i Haderslev, at de åbnede en ny forretning, fordi mange kunder fra Kolding tidligere havde taget turen til Haderslev for at købe slagtervarer hos Vollstedt. - Vi har ikke mærket et fald i omsætningen i Haderslev i den tid, vi har kørt med to forretninger, så der må være kommet en del nye kunder til, konstaterer Lone Vollstedt.
Vollstedt kort og godt
Familien Vollstedt har drevet slagterforretning i Haderslev siden 1862 og er især kendt for sin produktion af hjemmelavede pølser af høj kvalitet. Jacob Vollstedt er femte generation i forretningen, som han driver sammen med sin hustru Lone. I september i år åbnede parret en ny forretning i Kolding med Lone som daglig leder. I den forbindelse har hun valgt at droppe en karriere som sygeplejerske for at driveslagterforretning på fuld tid. De to forretninger i Kolding og Haderslev har tilsammen 42 medarbejdere, her af 10 fuldtidsansatte i Kolding.
Til slagtermester Jacob Vollstedts butik i Haderslev og til den nyetablerede butik i Kolding har Scanvaegt Systems leveret en ny Digi PC-baseret vægt i modulær udgave. Det betyder, at veje o gprinterdel samt betjeningsdisplay er flytbare i forhold til hinanden. Derved har de, der ekspederer i butikken en god ergonomi og en arbejdsposition, hvor man er i „øjenhøjde“ med kunderne. Som kunde vil man kunne følge med på den store infoskærm, hvor der ud over priser og vægt også bliver vist menuforslag, information om produktet, og f.eks. en video med gode tilbud fra slagtermesteren. Vægt-systemet er integreret med et nummersystem. Dette omfatter en nummerprinter ved indgangsdøren og et nummersystem på en synlig plads i loftet. Nummersystemet er en hjælp for såvel kunder som personale, da der aldrig vil være tvivl om, hvem der skal ekspederes, og ved hvilken af butikkens vægte man vil blive ekspederet. Samtidig kan kunderne se den estimerede ventetid på nummerbonen, de trækker, idet vægtsystemet løbende beregner ekspeditionstiden pr. kunde. Det er alt sammen med til at give kunderne en god indkøbsoplevelse. Kunden ved, hvornår han eller hun kan regne med at blive betjent, og så kan ventetiden fx fordrives med gode opskrifter, tilbud eller menuforslag, der vises på butikkens store infoskærm.
Kilde: Scanvægt