Årets æresslagter: PER JØRGENSEN, Allégårdens Slagter
af Eivind Sønderborg JohansenAllégårdens Slagter fremstår nærmest som et madmekka med et overflødighedshorn af traditionelle slagtervarer og lækre, hjemmelavede specialiteter, sagde Danske Slagtermestres formand i sin tale til Årets Æresslagter. Prisen Årets æresslagter, der siden 1990 er blevet uddelt på Danske Slagtermestres årlige landsmøde blev i år tildelt er Per Jørgensen, der sammen med sin far driver Allégårdens Slagter i Odense I begrundelsen for, at valget faldt på Per Jørgensen, sagde Danske Slagtermestres formand, Leif Wilson Laustsen: - Allégårdens Slagter en af Odenses bedste og mest foretrukne madbutikker. Det forstår man godt, når man træder ind i butikken, som nærmest fremstår som et madmekka med et overflødighedshorn af traditionelle slagtervarer og lækre, hjemmelavede specialiteter. Per Jørgensen er udlært i farens daværende butik i Kværndrup. Efter udstået læretid tog han til Nordjylland for at få udvidet og suppleret sine kompetencer inden for bl.a. pølsemageri. Det blev til et kort ophold hos Jens Carlsen i Støvring og efterfølgende knap to år hos Slagter Munch i Skagen. Med erfaringerne fra Danmarks dygtigste pølsemager i bagagen vendte Per tilbage til Fyn og var klar til at starte i familievirksomheden igen.
Leif Wilson sagde videre til i sin tale til Per Jørgensen: - Du har igennem årene udviklet Allégårdens Slagter til en topmoderne og meget efterspurgt butik, som i dag fremstår som en af landets flotteste slagterbutikker. Allégårdens Slagter er altid blandt de butikker, som er på programmet, når medlemmer af andre lokalforeninger tager på studietur rundt om i landet for at søge ny inspiration. - Per, sagde Danske Slagtermestres formand, du har gennem årene uddannet mange elever, og du var sammen med din elev Jesper Hansen blandt talentgruppen i Slagtermissionen, som DSM afviklede i 2007 til 2008 i samarbejde med Torben Blok fra Danish Meat Association. Per du er også aktiv i Slagtermesterforeningen på Fyn, hvor du er kasserer. - Per er ikke kommet sovende til sin succes. Han er en „arbejdsnørd“, der stiller store krav til sig selv og sine omgivelser. Han er den første mand, der møder i butikken om morgenen, og også den sidste, der forlader den igen om aftenen, og det gælder alle ugens arbejdsdage. Du har altid fokus på butikken og viser ved hele din person, at du brænder for slagterfaget. Det er derfor også med stor glæde, at jeg i dag kan overrække dig prisen som Årets Æresslagter, sagde Leif Wilson Laustsen i sin begrundelse for valget af Årets Æresslagter.